Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 15:32 DOLUP TAŞIYOR!
- 15:30 GIDA DENETİMLERİNE DEVAM
- 15:21 YOLLAR DAHA GÜVENLİ
- 15:04 TURİSTİK DOĞU EKSPRESİ YOLA ÇIKTI
- 14:17 YETKİSİZ ÇAKAR KULLANIMI AZALDI
- 14:14 YENİ YOLLARLA ULAŞIM KOLAYLAŞIYOR
- 12:56 YANGIN GÜVENLİK EĞİTİMLERİ SÜRÜYOR
- 12:55 ŞEYHOĞLU: TAZMİNATLAR OCAK AYINDA YATIRILSIN!
- 12:50 ÖZTÜRK’TEN KAMU ÇALIŞANLARINA ÇAĞRI!
- 12:39 GAGA GÖLÜ TABİAT PARKI DOLUP TAŞIYOR
- 12:29 BOLAMAN SAHİLİ ESKİ GÖRKEMİNE KAVUŞTU
- 12:07 ORDU’DA ARAÇ SAYISI 200 BİNE DAYANDI
- 11:22 HOBİLER HAYATIN HER ALANINA KATKI SAĞLIYOR
- 11:13 JUDOCULARDAN MADALYA YAĞMURU
- 11:02 ÜNYE LİDERİ DEVİRDİ:1-0
ŞEYHOĞLU: TAZMİNATLAR OCAK AYINDA YATIRILSIN!
Türk Eğitim Sen Ordu Şubesi Başkanı Metin Şeyhoğlu, Öğretmenlik Meslek Kanununun (ÖMK) çıkarıldığını belirterek ancak Kılavuz bir an önce yayınlansın ki, öğretmenler, uzman ve başöğretmenler de Ocak ayında tazminatlarını alabilsin diyerek önemli bir açıklamada bulundu.
Başkan Şeyhoğlu, açıklamasında, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun çıkarıldığını buna rağmen kılavuzun yayınlanmadığını söyledi. Uzman ve başöğretmenlik tazminatı bekleyen öğretmenlere dikkat çeken Şeyhoğlu, “Kılavuz bir an önce yayınlansın ki, öğretmenlerimiz uzman ve başöğretmen tazminatını alsın. Ocak ayında bu sürecin sonlandırılmasını istiyoruz” dedi.
Günümüz ekonomik koşullarında bu tazminatların öğretmenlerimize nefes aldıracağını belirten Şeyhoğlu, “Öğretmenlerimize sağlanan bu ekonomik destek, onların motivasyonlarını da artıracaktır” diye konuştu.
MÜLAKAT UYGULAMASI EĞİTİMİ YÜZ YIL GERİYE GÖTÜRÜYOR
İlk atamalarda, görevde yükselmelerde, yönetici atamalarında kısacası eğitim tüm alanlarında mülakat uygulamasının kaldırılmasını talep eden Şeyhoğlu, “Mülakat uygulaması ülkemizi yüz yıl geriye götüren bir uygulamadır. Sübjektif değerlendirmelerle kul hakkının gasp edildiği, yandaşların kayırıldığı, ahlaki zafiyetin yaşandığı mülakat uygulaması liyakatli, ehliyetli insanların yükselmesinin önündeki en büyük engeldir.
Bu engeli ortadan kaldırmak ülkeyi yönetenlerin sorumluluğudur. Aksi taktirde kendini devlet yerine koyan paralel yapıların önüne geçmek mümkün olmayacaktır” dedi. Kütük ayrıca 20 bin atama neticesinde sıralaması değişen öğretmenlerimize de vurgu yaparak, “Bu gençlerimizin emeğiyle, ümidiyle oynamaya kimsenin hakkı yok!
Milli Eğitim Bakanlığı’na çağrımız, KPSS’de başarılı olarak, ilk 20 bine giren ama mülakatlar neticesinde elenen tüm öğretmen adaylarımıza ilave atama hakkı tanınmasıdır. Ayrıca hak için, adalet için sadece KPSS puan üstünlüğüne, yazılı sınav sonucuna bağlı olarak atamaların gerçekleştirilmesini talep ediyoruz” şeklinde konuştu.
AKADEMİK ZAM İSTİYORUZ!
Üniversitelerle ilgili önemli açıklamalar yapan Şeyhoğlu, akademik zam konusuna da ayrıca dikkat çekti.
Şeyhoğlu, “Akademisyenlerin bilim üretmesi, verimli ve huzurlu bir çalışma ortamına bağlıdır. Bu huzuru bozan en temel etkenlerin başında akademisyenlerimizin aldığı ücretlerin dünya ülkeleri ile kıyaslandığında çok daha az olması gelmektedir.
Bu durum başarılı, hedefi olan gençlerimizin akademisyenliği tercih etmemesine yol açmaktadır. Dolayısıyla yapılması gereken; üniversitelerin ülkemizin lokomotif gücü, akademisyenlerimizin de bu gücün kaynağı olduğu göz önüne alındığında, akademisyenlerimize hak ettikleri akademik zammın verilmesidir” diye de konuştu.