Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 15:17 “SAĞLIK TURİZMİNE TALEP ARTIYOR”
- 15:01 TSD’DEN MHP’YE İADE-İ ZİYARET
- 14:09 KABADÜZ’DE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI HIZLANDI
- 14:08 MODERN DÖNÜŞÜM İÇİN DÜĞMEYE BASILDI
- 14:07 “REFAKAT İZNİ İSTİYORUZ”
- 14:02 BAŞKAN TEPE AVRUPA’NIN BAŞKENTİ BRÜKSEL’DE
- 13:53 HAVA YOLU YOLCU SAYISI ARTI
- 13:45 SON GÜN 1 OCAK 2025
- 13:32 ŞANLITÜRK, ADLİYENİN İHTİYAÇLARINI MECLİSE TAŞIDI
- 12:18 ORMEK İKİNCİ EVİ OLDU
- 12:14 “ŞİDDET BİR TOPLUM SAĞLIĞI SORUNUDUR”
- 12:01 YENİ YILDA YENİ BAŞLANGIÇLARA HAZIR MISINIZ?
- 11:47 ALT YAPI BÜYÜKŞEHRE EMANET
- 11:46 REKTÖRLÜK KUPASI SONA ERDİ
- 11:45 5.ELEME TURU PROGRAMI BELLİ
“SAĞLIK TURİZMİNE TALEP ARTIYOR”
Ordu Valisi Muammer Erol, Alternatif turizm çeşitlerinden birisi olan sağlık turizmine yönelik talepler giderek artış gösterdiğini belirterek, “65 yaş ve üzeri bireylerin sağlık sorunları, hastalıkları, sosyal ve fonksiyonel yaşamları ve yaşam kalitelerinin yanı sıra koruyucu hekimlik uygulamalarıyla ve toplum yaşlanmasıyla da ilgilenen bir bilim dalı olan Geriatri’nin kurulması gerekir” dedi.
İl Sağlık Müdürlüğünce Ordu’daki sağlık kurum ve kuruluşlarında sağlık hizmetlerinin değerlendirildiği bir sunum yapıldı.
Ordu Valiliği Toplantı Salonunda gerçekleştirilen sunumda, Ordu Valisi Muammer Erol, İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Dursun Tüzün, Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Timur, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Emrah Çelenk, İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Muhammet Yasin Ergül, Destek Hizmetleri Başkanı Ömer Tok, SGK İl Müdürü Mehmet Yaşar Günay ile kamu ve özel hastane yöneticileri hazır bulundu.
Vali Muammer Erol, Ordu’daki sağlık kurum ve kuruluşlarında yapılan hizmetleri, tedavi kapasitelerinin artırılması için planlanan çalışmalarla ilgili İl Sağlık Müdürlüğünce bir sunum yapılacağını söyleyerek, bundan sonra Ordu’da sağlık alanında yapılan ve yapılacak olan hizmetlerin masaya yatırılacağını ve bu toplantıların 2 ayda bir gerçekleştirileceğini ifade etti.
Her ay düzenli olarak asayiş, narkotik ve siber suçlar, terör, kaçakçılıkla mücadele ve göçmen kaçakçılığı başta olmak üzere asayiş ve güvenliğin sağlanması noktasında yürütülen çalışmalarla ilgili basın mensuplarının bilgilendirildiğini söyleyen Vali Erol, sağlık konusunda da 2 aylık periyotlarda bir toplantı yapılacağını, bir farkındalık oluşturma adına bu toplantıların yararlı olduğunu sözlerine ekledi.
Vali Erol, 65 yaş ve üzeri bireylerin sağlık sorunları, hastalıkları, sosyal ve fonksiyonel yaşamları ve yaşam kalitelerinin yanı sıra koruyucu hekimlik uygulamalarıyla ve toplum yaşlanmasıyla da ilgilenen bir bilim dalı olan Geriatri’nin Ordu’da kurulması gerektiğini ve bu konuda yaşlı nüfusun da artış olması sebebiyle büyük ihtiyaç duyulduğunu söyleyerek, “Alternatif turizm çeşitlerinden birisi olan sağlık turizmine yönelik talepler giderek artış gösteriyor. Sağlık turizmi kapsamında ele alınan geriatri turizmi ise yaşlı bireylerin sağlığının korunması adına yapılan seyahatlerdir. Sağlık hizmeti veren oteller, yaşlı bakım evleri, dinlenme alanları ve tatil köyleri gibi yerler geriatri turizmi için birer hizmet alanıdır. İlimizde kurulmasına önem verilmelidir” diye konuştu.
Vali Muammer Erol, sağlık kuruluşlarında büyük bir özveri ve fedakarlıkla görev yapan sağlık çalışanlarına da teşekkür etti.
Daha sonra İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Dursun Tüzün, sağlıkta 10 aylık bir değerlendirmenin yapıldığı sunuma geçti.
Sağlık Bakanlığına bağlı Ordu’da 13 kurumun bulunduğunu, 1.755 yatak sayısı olduğunu, 10 bin kişiye düşen yatak sayısının %22.8, özelde ise sayının %5, yatak sayısının 506, 10 bin kişiye düşen yatak sayısının ise 6,6 olduğunu belirten Tüzün, demografik bilgilerle ilgili olarak da Ordu’da yaşlı nüfusta bir artış yaşandığına dikkat çekti.İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Dursun Tüzün, ”Ordu’da 25 Uzman Hekim 1. Basamakta, Ordu EAH’de 115 Akademisyen, 148 Asistan hekim, Aktif 376 Uzman Hekim görev yapmaktadır. İlimizde yüzbin kişiye 67 Uzman Hekim, 66,9 Pratisyen Hekim, 15,7 Diş Hekimi, 305,8 Ebe, Hemşire düşmektedir. Aile Hekimliğine gitme oranı 48’dir” dedi.
Yapılan sunumda, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Emrah Çelenk, İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Muhammet Yasin Ergül, Destek Hizmetleri Başkanı Ömer Tok tarafından da Halk Sağlığı Hizmetlerinde; yeni doğan tarama programı, aşı oranları, KETEM faaliyetleri, riskli gebe kartları oluşumu, Acil Sağlık Hizmetlerinde; ambulansın kırsal ve kentte vakada kalma süresi, hastaneye nakilde geçen süre, hasta transfer durumu, personel eğitim durumu, Yatırım Hizmetlerinde; inşaat, ihale, proje ve arsa aşamalarında olan yatırımlarla ilgili sunum yapıldı. Sunulan hizmetlerde araç eksikliğine büyük ihtiyaç duyulduğu dile getirildi.