Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 15:17 “SAĞLIK TURİZMİNE TALEP ARTIYOR”
- 15:01 TSD’DEN MHP’YE İADE-İ ZİYARET
- 14:09 KABADÜZ’DE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI HIZLANDI
- 14:08 MODERN DÖNÜŞÜM İÇİN DÜĞMEYE BASILDI
- 14:07 “REFAKAT İZNİ İSTİYORUZ”
- 14:02 BAŞKAN TEPE AVRUPA’NIN BAŞKENTİ BRÜKSEL’DE
- 13:53 HAVA YOLU YOLCU SAYISI ARTI
- 13:45 SON GÜN 1 OCAK 2025
- 13:32 ŞANLITÜRK, ADLİYENİN İHTİYAÇLARINI MECLİSE TAŞIDI
- 12:18 ORMEK İKİNCİ EVİ OLDU
- 12:14 “ŞİDDET BİR TOPLUM SAĞLIĞI SORUNUDUR”
- 12:01 YENİ YILDA YENİ BAŞLANGIÇLARA HAZIR MISINIZ?
- 11:47 ALT YAPI BÜYÜKŞEHRE EMANET
- 11:46 REKTÖRLÜK KUPASI SONA ERDİ
- 11:45 5.ELEME TURU PROGRAMI BELLİ
“REFAKAT İZNİ İSTİYORUZ”
Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, “Eşi, çocukları, anne ve babasının hastalanması sebebiyle refakat eden devlet memuruna refakat izni verilmemesi yasal ve hukuki değildir.” dedi.
Evde bakım hastası yakını olan kişilere sağlık kurulu raporu olmak kaydı ile refakat izni verilirken, ancak hastanede yatan birinci derece yakınlar için memurun refakat için yıllık izinden kullanmasını istendiğini aktaran Zengin, “bu etik bir durum değil memur çocuğuna hastanede yatarken refakat etmeyecekte hastasına kim bakacak?” diye sordu.
“Yasal ve hukuki değildir”
Zengin, şöyle devam etti; “Sorun burada anne baba eş çocuk ve kardeşlerden birinin hastalanması ya da ağır bir kaza geçirmesi kaydı ile refakat izni verilir diyor mevzuat koşulu ise "hayatı tehlikesi mevcuttur yakın bakıma ihtiyacı vardır "ibaresini bulunması gerekiyor. Bizlerin sendika olarak talebimiz hastane içerisinde yatarak tedavi gördüğü zaman memurun eş, çocuk ve anne babasına refakat edebilmesidir. Eşi, çocukları, anne ve babasının hastalanması sebebiyle sağlık kurum ve kuruluşlarına müracaat ederek söz konusu kurum ve kuruluşlarca muayene edilmesi sırasında ya da muayene sonrası tetkik ve tahlillerde geçirdiği sürelerde bahsi geçen kişilere refakat eden Devlet memuruna refakat izni verilmemesi yasal ve hukuki değildir. Devlet memuru, çocuğu, eşi, ana babası hastalığında, hastanede veya evde refakat etmek zorunda kalabilmektedir. Ancak bu halde kanuna dayalı bir izin bulunmamaktadır. Yasal bir düzenleme yapılarak idarecilerin insafına bırakılan bu alanın düzenlenmesi gerekmektedir. Devlet memurlarının hastalanan yakınlarına (çocuk, eş, anne, baba gibi) tedavi süresince refakat etmeleri gerektiği izahtan varestedir. Her memur hastalanan çocuğunu tedavi ettirmek ve tedavisi süresince çocuğunun yanında refakat etmek zorundadır. Bu durum da memurlara gerek yerleşim yeri içerisinde gerek yerleşim yeri dışarısında tedavi süresinde refakat izni verilmesi gerekmektedir. Bu nedenle de mevzuatımızda ivedilikle düzenlemeye gidilmesi ve bu sorunun çözüme kavuşturulması gerekmektedir.”