Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 15:06 YILMAZ: DERVİŞOĞLU’NA SAHİP ÇIKALIM!
- 14:23 “İYİLİĞİ HEP BERABER ÇOĞALTMAMIZ GEREKİYOR”
- 14:09 MUAYENEDE ÖNCELİK HAKKI TANINMALI!
- 13:29 ORDU, BU KÜTÜPHANEYİ ÇOK SEVDİ
- 13:20 CAM STÜDYOSUNDA KAPILAR ÖĞRENCİLERE AÇILDI
- 12:47 FATSA’DA SOSYAL YAŞAMIN YENİ ADRESİ
- 11:57 TDED'DE, HİKÂYELERİYLE ORDU TÜRKÜLERİ VARDI
- 11:38 ŞANLITÜRK, ENERJİ VE ULAŞIM İHTİYAÇLARINI DA MECLİSE TAŞIDI
- 10:58 “UZUN ÖMÜRLÜ ULAŞIM İMKÂNI KAZANDIRACAĞIZ”
- 10:54 115 BİN 752 HAYVAN AŞILANDI
- 10:49 BAŞKAN TEPE, AVRUPA’YA SESLENDİ
- 10:46 “DENİZ BAKANLIĞI KURULMALIDIR”
- 15:17 “SAĞLIK TURİZMİNE TALEP ARTIYOR”
- 15:01 TSD’DEN MHP’YE İADE-İ ZİYARET
- 14:09 KABADÜZ’DE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI HIZLANDI
KADINLARI MESLEK SAHİBİ OLUYOR
Altınordu Belediyesi Hazır Giyim Uygulama Merkezi, meslek sahibi olmak isteyen kadınlara ev sahipliği yapmaya devam ediyor.
Altınordu Belediyesi, eğitim faaliyetleriyle meslek sahibi olmak isteyen kadınları desteklemeye devam ediyor. Bu kapsamda Kültür İşleri Müdürlüğü bünyesinde bulunan Hazır Giyim Uygulama Merkezi’nde Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle dikiş ve nakış eğitimleri devam ediyor. 30 kursiyerin katıldığı eğitimlerde kadınlar, hem makine kullanmayı hem dikiş yapmayı ve dikiş tekniklerini öğreniyor. Kısa sürede verilen eğitimlerle pijama ve eşofman takımı gibi kıyafetleri dikmeye başlayan kursiyerler, evlerinde tamir gerektiren giysileri de onararak pratik yapıyorlar.
“SIFIRDAN DİKİŞ YAPMAYI ÖĞRENİYORLAR”
Kurs eğitmeni Elif Koç, “Kursa başlayan öğrencilerimize sıfırdan ölçü almayı, kalıp çıkarmayı, el dikişini ve son olarak makine kullanmayı öğretiyoruz. Buradan aldıkları bilgilerle kursiyerlerimiz ihtiyaçlarına göre kesim yapıyorlar ve kendi kestikleri ürünleri dikiyorlar. Böylece ihtiyaçlarını karşılarken dikiş yapma pratiği de sağlamış oluyorlar. Burada bir fabrikada olması gereken tüm makineler ve imkanlar mevcut” dedi.
“HER ŞEY ÇOK GÜZEL”
Kursiyerlerden Miray Kaplan, “Çok istekli olduğum için bir gün de öğrendim. Burada kendime pijama takımı diktim. Annemin kabanı vardı, onun tadilatını yaptık komple. Şimdi de masa örtüsü yapacağız. Her şey çok güzel” diye konuştu.
“EVDE TELEVİZYON İZLEMEKTEN KURTARDI”
Fatma Karaca da, “Burada bir geri dönüşüm yapma fırsatı sunuluyor. Evde kullanmadığımız kıyafetleri ve örtüleri ziyan etmemek için burada dönüştürüyoruz. Çanta, çocuk kıyafeti gibi ürünler dikiyoruz. Belediye başkanımıza çok teşekkür ederiz. Bizim gibi hanımları evde yatmaktan, televizyon izlemekten kurtardı. Burada hem spor yapıyoruz hem çalışıyoruz. Ayrıca ürettikçe seviniyoruz” ifadelerinde bulundu.
Emel Keleş ise, “Bu eğitimlere gelme amacım aslında benim meslek sahibi olmak. Burada aldığım eğitimlerle kendime terzi açmak istiyorum” şeklinde konuştu.