Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 15:11 ÜRETİCİLERE YENİ DESTEKLEME MODELİ EĞİTİMİ
- 14:23 BAŞKAN GÜLER’DEN YATIRIM MÜJDELERİ
- 14:14 BAŞKAN TEPE’YE PANKARTLI TEŞEKKÜR
- 13:57 ÜRETİCİLERE SİGORTA UYARISI
- 13:47 ZENGİN: KAMU HİZMETİNİN YARDIMCISI OLMAZ
- 13:17 “İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ, KURAKLIK VE TARIMI YOK EDİYOR”
- 12:58 ORDU’DA 1206 KONUT SATILDI
- 12:51 ALTINORDU BELEDİYESİ ORDU GÜNLERİ’NE HAZIR
- 12:50 ARANAN 18 KİŞİ YAKALANDI
- 12:45 KURALSIZ SÜRÜCÜLERE CEZA YAĞDI
- 11:28 “PERŞEMBE KIYILARINA DOKUNMA!”
- 11:21 YENİKAPI’DA ORDU RÜZGÂRI ESECEK
- 10:59 AKKUŞ’TA SERDAR USLU DÖNEMİ
- 10:57 DEMİŞ İŞTE!
- 10:57 KUPADA 4.TUR PROGRAMI BELLİ OLDU
ÜRETİCİLERE SİGORTA UYARISI
Tarım ve Orman İl Müdürü Kemal Yılmaz; üreticilerin olası bir afete karşı ürünlerini ve gelirlerini güvence altına almak için tarım sigortası yaptırmaları gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.
İl Müdürü Yılmaz, konu ile ilgili yaptığı açıklamalarda; "TARSİM, üreticilerimizin tarımsal faaliyet sürecinde olası risk ve hasarlara karşı ürün ve emeklerini güvenceye almayı sağlayan bir sigorta türüdür. Üreticilerimiz bitkisel ürünler için don, dolu, fırtına, hortum, yangın, heyelan, deprem, sel ve su baskını risklerine karşı Tarım Sigortası yaptırarak ürünlerini güvence altına almış olacaklardır. Sigorta yaptıracak üreticilerimizin Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıtlı olması gerekmektedir. Aynı zamanda büyükbaş, küçükbaş, su ürünleri, kanatlı hayvan yetiştiriciliği ve arıcılık yapan işletmelerimiz de fırtına, hortum, yangın, heyelan, deprem, taşıt çarpması, sel ve su baskını, vahşi hayvan saldırısı, güneş çarpması, zehirlenme ve her türlü kaza risklerine karşı Tarım Sigortası yaptırarak hayvanlarını oluşabilecek risklere karşı korumuş olacaklardır" dedi.
4 Kasım 2024 tarihi itibariyle üreticilerimizin bitkisel üretime bağlı ürünlerini sigortalatabileceklerini belirten Yılmaz, “Ürünlerimizin olası bir doğal afetten dolayı zarar görmesi durumunda zararı karşılayacak TARSİM 'den başka bir seçenek bulunmamaktadır. Yaşanan iklimsel değişiklikleri göz önüne aldığımızda üreticilerimizin her geçen gün doğal afetle karşı karşıya kalma riskleri de artmaktadır. Fındık üreticilerimizin 3 Mart 2025, kivi üreticilerimizin ise 7 Şubat 2025 tarihine kadar ürünlerini sigorta yaptırmaları önem arz etmektedir” diye konuştu.
İl ve İlçe Müdürlükleri tarafından İl genelinde Tarım Sigortaları hakkında bilgilendirme toplantıları düzenlendiğini de vurgulayan Yılmaz; “Üreticilerimizin sigorta işlemlerini son güne bırakmadan tarım sigortasını yaptırmalarını ve ürünlerini güvence altına almalarını istiyoruz" açıklamasında bulundu.