Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 16:14 İSTEK VE ŞİKÂYETLERE ANINDA MÜDAHALE
- 15:56 VALİ EROL, ENGELLİLERLE BİR ARADA OLDU
- 15:46 MHP KAÇEP’TEN TSD’YE ZİYARET
- 15:45 ACAR, SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
- 15:02 SORUNLAR ÇÖZÜLMELİ!
- 15:01 “HEP BİRLİKTE ÇÖZÜM ÜRETECEĞİZ”
- 14:48 ORDU’DA TEFECİ OPERASYONU
- 14:46 SÜRÜCÜLERE CEZA YAĞDI
- 14:26 KIŞIN KEYFİ BURADA YAŞANACAK
- 13:30 ABLAK TAŞI YAZ-KIŞ KENDİNE HAYRAN BIRAKIYOR
- 13:23 FATSA SKOLYOZ HASTASI TUĞBA İÇİN SEFERBER OLDU
- 13:15 GÖLLER MAHALLESİNE SICAK DOKUNUŞ
- 12:58 “İYİLİĞİN GÜCÜYLE YENİ UFUKLARA YELKEN AÇILIYOR”
- 12:51 ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI
- 12:48 "İKLİM ADALETİ İÇİN GECİKME LÜKSÜMÜZ YOK"
ZENGİN: KAMU HİZMETİNİN YARDIMCISI OLMAZ
Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, Yardımcı Hizmetler sınıfına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
“Yardımcı Hizmetler Sınıfına dâhil personel, yer değiştirme konusunda ciddi sorunlar yaşarken, aileler parçalanmakta, üvey evlat muamelesi görmektedir” diyen Başkan Zengin, “Yardımcı Hizmetler Sınıfına dâhil olan personelin bir defaya mahsus olarak Genel İdare Hizmetleri Sınıfına geçirilmesi gerekmektedir. Kamu hizmetinin yardımcısı olmaz. Yardımcı hizmetler sınıfı da olmamalı, tüm yardımcı hizmetliler Genel İdare Hizmetleri Sınıfına geçirilmelidir “dedi.
Yardımcı Hizmetler sınıfına tabi personellerin ayrımcılığa maruz kaldığını belirten Başkan Zengin; Kamuda Yardımcı Hizmetler Sınıfına tabi personel olarak görev yapan memurlar 657 sayılı Kanun hükümlerine göre çalıştırıldıkları halde aynı kanun hükümlerine göre çalışan diğer memurlara nispetle büyük bir ayrımcılığa maruz bırakılmaktadır.
Yardımcı Hizmetler Sınıfında görev yapan personel ek gösterge hakkından faydalanamamaktadır. Yardımcı Hizmetler Sınıfına dahil personelin eğitim seviyesi ne olursa olsun üst derecelerde bu sınıf için açılmış kadro bulunmamakta, 657 sayılı Kanunun 67. maddesi de kadro durumuna bağlı olarak derece yükselmesi yapılmasını öngördüğünden, öğrenim durumlarıyla eş değer derecelere yükselmeleri mümkün olamamaktadır.
Yardımcı Hizmetler Sınıfına dâhil personel, Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelik hükümlerinin dışında tutulmakta, bu nedenle yer değiştirme konusunda da büyük belirsizlikler ve sorunlar yaşanmakta, aileler parçalanmakta, yardımcı hizmetliler üvey evlat muamelesi görmektedir” diye konuştu.
Başkan Zengin, açıklamasının devamında ise; “Bütün bu etkenler göz önünde bulundurulduğunda Yardımcı Hizmetler Sınıfında yer alan personelin gerek mali haklarının gerekse özlük haklarının eşitlik ilkesi çerçevesinde düzenlenmesi gerekliliği ortaya çıkmaktadır.
Bununla birlikte Yardımcı Hizmetler Sınıfına dâhil personelin büyük çoğunluğu idari hizmetlerde, masa başı işlerde görevlendirilmektedir. Fiiliyatta zaten mevcut olan bu durumun yasal bir zemine taşınması, çalışma hayatında karşı karşıya kalınan bu hukuki ayrımcılığın giderilmesi amacıyla Yardımcı Hizmetler Sınıfına dâhil olan personelin bir defaya mahsus olarak Genel İdare Hizmetleri Sınıfına geçirilmesi gerekmektedir. Kamu hizmetinin yardımcısı olmaz. Yardımcı hizmetler sınıfı da olmamalı, tüm yardımcı hizmetliler Genel İdare Hizmetleri Sınıfına geçirilmelidir.
Görev tanımı olmadan, kendisine her türlü görevi başarıyla yürüten yardımcı hizmetliler GİH’e geçirilmeyi fazlasıyla hak etmektedir. Toplu Sözleşme masasına taşıdığımız ve kırmızıçizgimiz olarak ilan ettiğimiz hususlardan bir tanesi de yardımcı hizmetle sınıfında çalışan 110 bin meslektaşımızın GİH sınıfına geçirilmesi idi. Bu talebimizde ısrarcıyız.
Mücadelemiz sonucunda 6 Şubat 2019 günü yayınlanan 31 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile YHS’de bulunan mübaşirler, GİH’e geçirilmişti. Aynı şekilde büyün YHS personelinin GİH’e geçirilmesi için mücadelemiz tüm hızıyla sürmektedir” şeklinde konuştu.