Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 16:02 Erkılınç: Kurumumuz resmî ilan hakedişlerinin garantörüdür
- 16:01 HALK EKMEK FABRİKASI AÇILIYOR
- 15:29 ÜRETİCİLERE GEBE DÜVE DAĞITILDI
- 13:44 BAŞKAN GÜLER’DEN GÜRGENTEPE VE GÖLKÖY’E ÇIKARMA
- 13:25 ORDU’DA ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜ OPERASYONU
- 13:25 DİKKAT: KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASI
- 13:13 OKULLARIN YOLU ASFALTLA BULUŞTU
- 13:14 YILMAZ: BÜTÇE YENİDEN REVİZE EDİLMELİ!
- 13:04 MAVİ KUMBARALAR HER YERDE
- 12:57 SANCAKTAROĞLU: İHALELERDE COĞRAFİ KOŞULLAR GÖZ ÖNÜNDE TUTULSUN!
- 12:54 1 MİLYON MÜKELLEF E-DEFTER SİSTEMİNE DÂHİL OLUYOR
- 12:43 HİNDİSTAN, TÜRK FINDIĞINI SEVDİ
- 12:44 BAŞKAN GÜLER’İ DUYGULANDIRAN FOTOĞRAF
- 12:35 ORTA KORİDOR İKLİM DOSTU OLACAK
- 12:11 KARŞIYA CAMİİ VE ÖRNEK CUMA SABAHI BULUŞMASI
BAĞIMLILIKLA MÜCADELENİN ASIRLIK ÇINARI!
Ülkemizdeki en önemli sivil toplum kuruluşlardan biri olan Yeşilay, alkol, tütün, madde, kumar ve teknoloji olmak üzere 5 farklı bağımlılık alanında hizmet veriyor. Yeşilay, önleme çalışmalarının yanı sıra 2015 yılından bu yana rehabilitasyon faaliyetlerini de sürdürüyor.
Yeşilay Danışmanlık Merkezlerinde (YEDAM) uzman psikologlar ve sosyal hizmet uzmanları tarafından alkol, tütün, madde, kumar ve teknoloji bağımlılıkları konusunda sorunu olan kişilere ve yakınlarına ücretsiz, ayaktan psikososyal destek verilmektedir. Uzmanlarla yapılan görüşmeler gizlilik esasına uygun olarak gerçekleşir, bilgiler hiçbir kişi ve kurumla paylaşılmıyor.
Çalışma, eğitim, barınma, boş zaman değerlendirme, ekonomik, sağlık güvencesi, aile ve arkadaş ilişkileri gibi alanlarda destek sağlanıyor. Bu süreçte diğer kurumlarla iş birliği içinde çalışılıyor. YEDAM’larda danışanların boş zamanlarını değerlendirebileceği, sosyal ve yaşamsal becerilerini geliştirebilecekleri atölyeler düzenleniyor.
Türkiye’nin 81 ilinde ve KKTC’de olmak üzere 107 Yeşilay Danışmanlık Merkezi hizmet veriyor. YEDAM’lara 115 YEDAM Danışma Hattı üzerinden de ulaşılabiliyor.
Bazı bireyler görüşmelere katılmayı ya da tedavi olmayı reddediyorlar, bu gibi durumlarda ailelere destek veriliyor. YEDAM’larda bağımlılık tedavisine aileler de sürece dâhil edilerek aile görüşmeleri yapılıyor. Ayrıca gerekli durumlarda, sosyal hizmet desteği kapsamında danışanlar evlerinde ziyaret edilerek ev ortamındaki riskler değerlendiriliyor ve böylece danışanın tedaviye olan bağının güçlendirilmesi, danışanının motivasyonun artırılması hedefleniyor. Aileyle kurulan iletişim, bağımlılık sebebiyle bozulan yaşam düzeninin güçlendirilmesine, ebeveynlik becerilerinin iyileştirilmesine katkı sağlıyor.