HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
21 Ekim 2024 Pazartesi Saat: 09:29

GAZİ VURUŞU

SÖZ GÖTÜRMEZ NASİPTE VARSA, AÇILIR YOLLAR Yazılan yazgıyı değiştirme şansımızın olmadığı hayat işte! Nasipte varsa, açılır yollar.     NE DEMİŞ NE DEMİŞ?  “Mesela aşılar, sadece sözlü talimatla sa
GAZİ VURUŞU

SÖZ GÖTÜRMEZ

NASİPTE VARSA, AÇILIR YOLLAR

Yazılan yazgıyı değiştirme şansımızın olmadığı hayat işte! Nasipte varsa, açılır yollar.

 

 

NE DEMİŞ NE DEMİŞ?

 “Mesela aşılar, sadece sözlü talimatla sağlık çalışanlarına tetanoz ve hepatit aşılarının idareli kullanılması talimatının verildiğini biliyoruz. Hastanelere gelen iş kazaları, yaralanmalar hatta kirli yaralanmalarda dahi tetanoz aşısının yapılmadığı bilgileri alınıyor. İşe girmelerde sağlık taramalarında hepatit taramalarının ve aşılarının yapılmamasının istendiği bilgileri mevcut.

Çocuklardaki en rutin aşılar olan karma ve kızamık aşılarının yapılmadığı bilgileri var. Bu nedenle kızamık vakalarında patlama yaşanıyor. Yani aşı gibi en temel sağlık hizmeti ekonomik gerekçelerle yapılmıyor. Konu ile ilgili verdiğimiz soru önergesi ile bu konuları soruyoruz. Bu hizmeti alamayan insanlarda bu hastalıklarda bir sayısal artış var mı diye soruyoruz.

Sağlıkla diğer bir konu genel sağlık sigortası ile ilgili. Primlerini ödemediği gerekçesiyle binlerce yurttaşa haciz kağıtları gönderilmiş.  Genel sağlık sigortası nedir? Başka bir sosyal güvencesi olmayan insanları güvenlik şemsiyesi altında tutmak için ortaya konulmuş bir çözümdür. Hiçbir sosyal güvencesi olmayan insanlar bu borçları nasıl ödeyecek? Bu yapılan sosyal devletin bir göstergesi değil sosyal soygunun göstergesidir.”(Mustafa Adıgüzel, CHP Ordu Milletvekili)

 

 

Fotoğraflı YORUM

ORDU İŞTE! Geçmiş düne iç çekenleri o kadar çok ki…

 

 

GÜNBEGÜN

BİR MESAJ

CAN YAPI

Murat ŞENOCAK

Tüm Ordululara sağlık ve mutluluk dolu bir gün diler.

            YENİ DOĞUŞ

AKVARYUM VE KUŞ GALERİSİ

Sahipliğini  çeyrek asırlık tecrübe Olgun Nihat Kul’un yaptığı Yeni Doğuş akvaryum ve kuş galerisi “Mükemmeli arayanların yeri” sloganıyla müşterilerine hizmet vermeye devam ediyor.

                Balık ve kuş ürünleri, kafes çeşitleri ve aksesuarlarının satış adresi Yeni Doğuş Akvaryum ve kuş galerisi, Düz Mahalle Kültür caddesi NO: 7-8 adresinde hizmet veriyor.

                Ayni zaman da müşterilerine her türlü imkanı da sağlamasıyla  dikkat çeken Yeni Doğuş Akvaryum ve Kuş galerisine, 0532 643 68 71 nolu telefonla da ulaşabilirsiniz.

                Haftanın her günü hizmet vermesiyle dikkat eken Yeni Doğuş Akvaryum ve kuş galerisine hayırlı kazançlar diliyoruz.

ŞAH VİDEO CD MARKET

Sahipliğini   “Hoş sohbet ” kardeşler Murat, Ferit ve Mehmet’in yaptığı, cep telefonları aksesuarı ile güncel filmlerin  satış adresi Şah Video CD Market, hizmet vermeye devam ediyor.

                Gecenin geç saatlerine kadar da müşterilerinin hizmetinde olmaya devam eden  Şah Video CD Market, Yeni Mahalle Zübeyde Hanım caddesi NO: 33-B adresinde hizmet veriyor.

                ‘Müşterilerine her türlü imkanı da sağlayan Şah Video CD Markete, 214 18 15  ve 0544 214 27 98 nolu telefonlarla da ulaşabilirsiniz.

                Şah Video CD Market, sahiplerine her zaman olduğu gibi bol kazanç dileklerimizi iletiyoruz.

USTA İLETİŞİM

Çin telefon tamiri, O ve 2. El telefon alım satımı, fatura tahsilatı, su, elektrik, Bağkur-TTNET, Türk Telekom ödemeleri alımı, teknik servis ve parça TL yükleme adresi Usta iletişim hizmet vermeye devam ediyor.

                Sahipliğini Serkan Usta’nın yaptığı Usta iletişim, Yeni Mahalle Zübeyde hanım caddesi NO: 103-A adresinde hizmet veriyor.

                Size bir telefon kadar yakın olan ve müşterilerine de her türlü imkanı sağlayan usta iletişime, 222 07 06  ile 0 530 226 40 43 nolu telefonlarla da ulaşabilirsiniz.

                Usta iletişime, bol kazançlı günler diliyoruz.

ÖZEN KUNDURA

Sahipliğini 30b yıllık tecrübe  Ergin Özen’in yaptığı Özen kundura, müşterilerine hizmet vermeye devam ediyor.      

                Her çeşit ayakkabı yapım ve tamirat adresi Özen kundura, Şarkiye Mahallesi Kültür Caddesi NO: 45-A adresinde hizmet veriyor. Özen kunduraya 0535 426 46 70 ve 0505 521 46 75 nolu telefonlarla da ulaşabilirsiniz.

                Özen kunduraya , hayırlı ve bol kazanç dileklerimizi iletiyoruz.

 

 

LAMI CİM İYOK

İnsanın sadistlik ruhuna işlemişse, kendisiyle bile barışık olma şansı yoktur.

 

 

OLDUM OLASI

İnsanın en garip ve en çok muhtaç olduğu an, asıl adres kabre konulduğu andır.

 

 

HARBİDEN

Paranın ve şahsi çıkarların hep önde koştuğu bu ülkede; rakipten de dost olmuyor işte!

 

 

BUNLARI  BİLİYORMUYDUNUZ?

x-Türkiye genelinde Eylül ayında 140 bin 919 konut satıldığını, 2024 Eylül ayında; Trabzon’da 841, Ordu’da 878, Giresun’da 707, Rize’de 296, Artvin’de 160, Gümüşhane’de 160 konut satışının gerçekleştirildiğini,

***********************

x-Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin, Çambaşı Yaylası'ndaki turizm potansiyelini artırmak için yeni bir proje başlattığını, Turnalık Mahallesi'nde bulunan ve eşsiz manzarasıyla dikkat çeken Ablak Kayasının, turistler için modern bir seyir terası ve çevre düzenlemesi ile donatılacağını,

************************

x-Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, yüz bin kişiye düşen hastane yatağı sayısında Türkiye genelinde farklılıkların dikkat çektiğini,  Ordu'nun 302 yatak kapasitesi, bölge halkının sağlık hizmetlerine ulaşımını kolaylaştırsa da, daha fazla yatırıma ihtiyaç duyulduğu da belirtiliyor.

************************

x-Milli Eğitim Bakanlığı tarafından  81 ilin valiliklerine "okul ve ders saati uygulaması" konulu genelge gönderildiğini, Genelgede, il bazlı ders saati başlangıç saatlerini belirlemeye valiliklerin yetkili olduğu hatırlatılarak, okullardaki ders saatleri planlanırken, gün doğumu ve batımı saatleri ile toplumsal şartların göz önünde bulundurulması gerektiğinin vurgulandığını,

************************                                                                                                                                               

x-Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) Mütevelli Heyeti Başkanı Halil Fatih Akgül’ün, her yıl yaklaşık 23 milyon ton gıdanın israf edildiğini belirterek, ülkenin gıda israfı konusunda ciddi sorunlar yaşadığını vurguladığını,  gıda israfının büyük bir bölümünü meyve ve sebzelerin oluşturduğunu ifade eden Akgül, üretilen bu ürünlerin yaklaşık yüzde 35'inin sofralara ulaşamadan kaybolduğunu ya da çöpe gittiğini söylediğini,

*************************

x-Ordu’nun Kumru ilçesinde  başlayan cephe iyileştirme çalışmalarında yüzde 80’lik bölüm tamamlandığını,123 binada yapılan cephe iyileştirme çalışmalarında şuana kadar 105 binada çalışmalar tamamlandığını, geriye kalan 18 binada ekiplerin çalışmaları sürdürdüğünü,

***************************

x-Resmi Gazete'de yayımlanan Gelir Vergisi Genel Tebliği ile konut ve iş yeri kiraya veren mülk sahiplerinin kira ödemelerini artık yalnızca banka, PTT veya özel finans kurumları aracılığıyla tahsil etmeleri zorunlu hale geldi. Bu kararla, elden nakit parayla kira ödeme devrinin sona erdiğini,

***************************

x-Coğrafi işaretli ürün sayısı bakımından 106 ürünle birlikte Gaziantep birinci sırada yer alırken, Ordu ve Sakarya 19 ürünle birlikte yirmi dokuzuncu sırayı paylaştıklarını,

***************************

x-Mayıs ayında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Altınordu Belediyesi personeli iç mimar Can Altay'ın adına, Karşıyaka Ortaokulu'nda 'Can Altay Kütüphanesi' kurulduğunu,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler : GAZİ, VURUŞU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız