HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
17 Ekim 2024 Perşembe Saat: 13:09

SMMMO’DA VERGİ VE SGK SEMİNERİ

Vergi ve SGK Yönünden Denetimler, Meslek Mensubunun Sorumluluğu konulu seminer Ordu Mali Müşavirler Odası hizmet gerçekleştirildi. Seminere Ordu Defterdarı Mehmet Tarık Törer, Ordu SGK İl Müdürü Mehmet Yaşar Günay, Türmob Disiplin Kurulu
SMMMO’DA VERGİ VE SGK SEMİNERİ

Vergi ve SGK Yönünden Denetimler, Meslek Mensubunun Sorumluluğu konulu seminer Ordu Mali Müşavirler Odası hizmet gerçekleştirildi. Seminere Ordu Defterdarı Mehmet Tarık Törer, Ordu SGK İl Müdürü Mehmet Yaşar Günay, Türmob Disiplin Kurulu Sekreteri Bahadır Baş, Onursal Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel, daire müdürleri, meslek mensupları, stajyerler katıldı.

DENETİMLER HİZMET KALİTEMİZİ ÖLÇÜMLEYEN UNSURLARDAN BİRİDİR

Oda Başkanı M.Ender Sönmez seminerde yaptığı konuşmasında “Son dönemlerde vergi ve SGK denetimleri yapay zeka analizleri ile artmıştır. Hazine Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu dijital dönüşüme en çok uyum sağlayan kuruluşların başında gelmekte olup bugün teknolojinin faydalarını denetimlerde etkin kullanmaktadır. Mali müşavirler olarak denetimlerin gerçekleşmesinden yanayız. Denetimleri büyük emeklerle ifa edilen mesleğimizde hizmet kalitemizi ölçümleyen unsurlardan biri olarak görmekteyiz. Denetimler vergi mükellefleri ve işverenler açısından da yasal yükümlülüklerin doğru olarak beyan ve bildirimi ile yasalara uyum bilincinin oluşması açısından önemlidir. Bugünkü seminerimize katılım yaparak meslek camiamızı onurlandıran Defterdarımız ve SGK İl müdürümüze teşekkür ediyorum.

Bizler kamu adına ekonominin sürdürülebilirliği için önemli veriler üretiyoruz ve tüm kamu kurumlarıyla paydaş olarak çalışıyoruz. Gelecek dönemlerde elektronik denetimler daha da artacaktır. Bu nedenle mali müşavirlerimiz, vergi mükellefleri, işverenlerin vergi ve SGK yasalarına uyumuna daha hassasiyetle yaklaşması gerektiğini düşünüyoruz. Mali müşavirler olarak denetimlerde önemli hususlara dair bilgilerimizi güncellemek için seminerimizi gerçekleştiriyoruz” dedi.

Trabzon Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğr.Üyesi Doç.Dr.Ercan Sarıcaoğlu inceleme kriterleri, izaha davet yazıları, idari çözüm yolları (uzlaşma, düzeltme), vergi davası yolu, vergi incelemelerinde meslek mensubu sorumluluğu konularında sunumunu gerçekleştirerek tereddüt edilen konularda soruları cevaplandırdı.

Ordu Sosyal Güvenlik Kurumu Denetmeni Salih Yıldıran işyerlerinin SGK denetimine girme nedenleri, ibrazı istenen kayıt ve belgeler, nelere dikkat edilmelidir, denetimde hangi riskler ve yaptırımlarla karşılaşılabilir?, denetim sonucunda tutanakların imzalanması, denetim sonuçlarına itiraz ve dava süreci nasıl işletilir?, denetimlerde özellikli hususlar konularında sunumlarını gerçekleştirerek tereddüt edilen hususlarda soruları değerlendirdi.

Seminer sonunda Oda Başkanı M.Ender Sönmez tarafından Ordu Defterdarı Mehmet Tarık Törer, Ordu Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdür Mehmet Yaşar Günay, Doç.Dr.Ercan Sarıcaoğlu ve Salih Yıldıran’a plaket takdim edildi.

 

 

Anahtar Kelimeler : SMMMO’DA, VERGİ, VE, SGK, SEMİNERİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız