HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
14 Ekim 2024 Pazartesi Saat: 15:13

TOPRAK ANALİZİNİ İHMAL ETMEYELİM!

Ordu Tarım ve Orman İl Müdürü Kemal Yılmaz, fındık üreticilerini uyararak mutlaka toprak analizi yaptırmalarını istedi. Bitkilerin ihtiyaç duydukları besin elementlerinin büyük bir kısmını topraktan karşıladığını belirten Yılmaz
TOPRAK ANALİZİNİ İHMAL ETMEYELİM!

Ordu Tarım ve Orman İl Müdürü Kemal Yılmaz, fındık üreticilerini uyararak mutlaka toprak analizi yaptırmalarını istedi.

Bitkilerin ihtiyaç duydukları besin elementlerinin büyük bir kısmını topraktan karşıladığını belirten Yılmaz, “Bunun için atacağımız gübrelerin bitkilerin kökleri ile buluşmasını sağlamamız gerekmektedir” dedi.

Toprakta herhangi bir besin maddesinin eksik olup olmadığını anlamak için toprak analizinin yapılmasının şart olduğunu vurgulayan Yılmaz, “İlimizin en önemli geçim kaynağı olan fındık; kökleri ile her yıl topraktan sürekli besin maddesi almaktadır. Zamanla toprakta besin maddelerinin tükenmesi ile gelişim bozuklukları ve verimde azalmalar meydana gelir. Toprakta noksan olan besin maddelerinin tekrar toprağa verilmesi işlemine gübreleme, bu amaçla kullanılan materyale de gübre denilmektedir. Gübrelemeden beklenilen faydanın sağlanması, toprakta hangi besin maddesinin eksik olduğunun belirlenmesi yapılan toprak analizleriyle mümkün olmaktadır” diye konuştu.

Gerek yeni dikim yapılacak, gerekse de verim çağında olan bahçelerde fındığın normal bir gelişim gösterebilmesi için ihtiyacı olan besin maddelerinin belirlenmesinde mutlaka toprak analizinin yapılmasının gerekli olduğunu belirten Yılmaz, şunları söyledi: “Gereğinden fazla ya da az gübre kullanmamak için, ihtiyaç duyulan gübrenin miktarı, çeşidi ve zamanının doğru belirlenmesi ve yanlış gübre uygulamaları ile toprağın fiziksel yapısında bozulmalara neden olmamak için toprak analizi yaptırmayı ihmal etmeyiniz.”

 

Anahtar Kelimeler : TOPRAK, ANALİZİNİ, İHMAL, ETMEYELİM!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız