HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
14 Ekim 2024 Pazartesi Saat: 14:45

KOKARCA KIŞLAK ALANLARA ÇEKİLİYOR

Havaların serinlemeye başlaması ile kahverengi kokarcaların kışlak denilen kapalı mekanların korunaklı yerlerine (ev, ahır, depo vb. korunaklı kapalı alanlar) yönelmeye başladığı ve zararlının yok edilmesi biyosidal ürünlerin kullanı
KOKARCA KIŞLAK ALANLARA ÇEKİLİYOR

Havaların serinlemeye başlaması ile kahverengi kokarcaların kışlak denilen kapalı mekanların korunaklı yerlerine (ev, ahır, depo vb. korunaklı kapalı alanlar) yönelmeye başladığı ve zararlının yok edilmesi biyosidal ürünlerin kullanılması istendi.

Konu hakkında bilgilendirmede bulunan Ordu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Kahverengi Kokarca Kahverengi Kokarca’nın kışlak alanlara yönelmesi ile birlikte çatı araları, çatı saçak altları, baca içleri, boş ve kullanılmayan serende, kömürlük vb. alanlar mutlaka kontrol edilmeli ve Sağlık Bakanlığınca ruhsatlandırılan biyosidal ürünler kullanılarak zararlı imha edilmesi uyarısında bulundu.

Sağlık Bakanlığınca Killmethrin 2,5 WP/18 (Deltamethrin), Excyper 16/2/18 (Cypermethrin,Tetramethrin,Piperonyl Butoxide), Deepest 18 (Alphacypermethrin, Tetramethrin ),  Deepest Maxi/18 (Cypermethrin,Tetramethrin), K-Othrine ( Deltamethrin 50 g/l) ve Kudos Ultra (Cypermethrin, Prallethrin, Piperonyl butoxide ) ticari isimli biyosidal ürünlerinin ruhsatlandırıldığını anımsatan Müdürlük, bu biyosidal ürünlerin zararlının kışlaklarda olduğu dönemde kullanımı ile yapılan mücadele zararlının popülasyon yoğunluğunu önemli ölçüde azaltacağını anımsattılar.

Açıklamada ayrıca “Kahverengi Kokarca’nın sığınabileceği ve ev içlerine girebileceği yerler, duvarlarda bulunan çatlaklar, sıva, alçı vb. materyalle kapatılmalı, pencere ve kapılar tel örgülerle kapatılarak kokarcanın yaşam alanlarına girmesi engellenmelidir.    

Ayrıca kahverengi kokarcaya karşı “Cezbet – Yok Et” yönteminde kullanılan feromonlar kontrol edilmeli buralara gelen zararlılar imha edilmelidir. Mevsim itibari ile kışlaklara geçmeye başlayan kokarcalara karşı yeni feromon asılmamalıdır. Elinde kullanılmamış feromonlar bulunan üreticilerimiz soğuk yerde saklamak suretiyle gelecek sene kullanabilirler” denildi.

 

Anahtar Kelimeler : KOKARCA, KIŞLAK, ALANLARA, ÇEKİLİYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız