HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
14 Ekim 2024 Pazartesi Saat: 13:45

DAYANIŞMA VE KOORDİNASYONUN TEMELLERİ ATILDI

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) üyesi Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan ve Kırgızistan’ın Kızılay ve Kızılhaç dernek başkanlarının, Bişkek’te imzaladıkları mutabakatla hayata geçirilen Türk Devletleri Kızılay ve Kız
DAYANIŞMA VE KOORDİNASYONUN TEMELLERİ ATILDI

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) üyesi Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan ve Kırgızistan’ın Kızılay ve Kızılhaç dernek başkanlarının, Bişkek’te imzaladıkları mutabakatla hayata geçirilen Türk Devletleri Kızılay ve Kızılhaç Ağı (Turkic Red Network) ile daha güçlü işbirliği, dayanışma ve koordinasyonun temelleri atıldı.


İmzalanan ‘’Turkic Red Network’’ mutabakat zaptı, Kırgız Cumhuriyeti’nde düzenlenecek olan Türk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları 11. Zirvesi’nde resmiyet kazanacak. İnsani yardım operasyonlarının etkinliğini artırmayı, bilgi ve deneyim paylaşımını güçlendirmeyi hedefleyen ağın sekreteryası ise dünyanın en büyük yardım kuruluşları arasında yer alan Türk Kızılay öncülüğünde Türkiye’de kurulacak.


Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Yılmaz: Bizler Kan Kardeşiyiz

Törende yaptığı konuşmada kardeşlik ve dayanışma vurgusuna yer veren Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, ‘’Sivil toplum kuruluşları, Kızılaylar milletin yardım elidir. Bizler kan kardeşiyiz. Bizim milletlerimiz kardeş. Dolayısıyla acımız aynı. Türkiye’de bir deprem ya da Kırgızistan’da bir sel afeti olduğu zaman herkes aynı acıyı hissediyor.’’ dedi.

Gençleri bir araya getirmenin önemine de değinen Prof. Dr. Yılmaz, aynı dili, heyecanı, kültürü ve mirası paylaştıklarının farkına varmalarının çok önemli olduğunun da altını çizdi. İmza töreninin gerçekleştiği Bişkek’teki programın seneler sonra da tarihi bir gün olarak hatırlanacağını söyleyen Türk Kızılay Genel Başkanı konuşmasına şu sözlerle devam etti: Bundan seneler sonra bizlerin ‘’gençlerimiz birbirlerinin elini hiç bırakmayacak şekilde, yedi temel ilkemiz ışığında nerede bir insan ızdırabı varsa koşuyor, nerede bir doğal afet varsa ona hazırlıklı oluyor.’’ diyeceğimize gönülden inanıyorum.

Anahtar Kelimeler : DAYANIŞMA, VE, KOORDİNASYONUN, TEMELLERİ, ATILDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız