HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
11 Ekim 2024 Cuma Saat: 15:34

ÖĞRENCİLERİMİZDEN BÜYÜK BAŞARI!

Türkiye’nin teknolojik bağımsızlığını güçlendirme hedefiyle yola çıkan, birçok kurumun iş birliğiyle düzenlenen TEKNOFEST, 2024 yılında havacılık, uzay ve teknoloji alanında 49 farklı dalda Akdeniz'de gerçekleşti.
ÖĞRENCİLERİMİZDEN BÜYÜK BAŞARI!

Türkiye’nin teknolojik bağımsızlığını güçlendirme hedefiyle yola çıkan, birçok kurumun iş birliğiyle düzenlenen TEKNOFEST, 2024 yılında havacılık, uzay ve teknoloji alanında 49 farklı dalda Akdeniz'de gerçekleşti.

         Teknoloji Yarışmaları'nın 05-08 Eylül tarihlerinde  Antalya'daİnsansız Hava Araçları Yarışmaları'nın 19-23 Eylül'de Kahramanmaraş'ta, Araştırma Projeleri Yarışmaları'nın ise çevrim içi gerçekleştiği yarışma finallerinde derece alan takımlar, ödüllerini 02-06 Ekim 2024'te Adana Şakirpaşa Havalimanı'nda gerçekleştirilen organizasyonda TEKNOFEST Adana'nın ana sahnesine çıkarak teslim aldı.

         2024 yılında Eğitim Kenti Ordu'dan 3578 başvuru gerçekleşirken, 18 takım finallerde yarışmaya hak kazandı. Yapılan değerlendirmelere göre finallerde ilimizi temsil eden takımlarımız; 2 Türkiye Birinciliği, 1 Türkiye İkinciliği, 1 Türkiye Üçüncülüğü ve 1 En İyi Sunum Ödülü dereceleri elde etti.

         Ünye Yusuf Bahri Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden oluşan "Cevher-ül Cezeri" Takımı Liseler Arası İnsansız Hava Araçları Yarışmasında Türkiye Birincisi ve Teknofest Şampiyonları Sunum Yarışmasında Türkiye ikincisi oldu. Yine Ünye Mehmet Necati Vidinli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan "Meslek Liseliler" isimli takımı ise Sağlıkta Yapay Zekâ Yarışmasında Türkiye Birincisi oldu.  Özel Ordu Bahçeşehir Koleji Fen Lisesi "52-Yeşil Dalga" takımı "2204-D Lise Öğrencileri İklim Değişikliği Araştırma Projeleri Yarışması/ Ekonomik Sektörler" kategorisinde Türkiye üçüncüsü olurken Ordu Fen Lisesi "MetaLab Crew" adlı takım ise Eğitim Teknolojileri Yarışmasında en iyi sunum ödülü almaya hak kazandı.

         Bu arada Ordu Milli Eiğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, “Başarının tesadüf olmadığını bir kez daha gözler önüne seren, özverili çalışmalarıyla projeye büyük katkı sağlayan kıymetli danışman öğretmenlerimiz Erdal Sezgül, Mehmet Sarı, Halil Ulutaş ve Burçin Köken ile öğrencilerimiz Muzaffer Eren Demir, İsa Tuğra İmece, Muhammed Eren Demirci, Utku Yazlı, Berat Fidan, Kağan Eminoğlu, Burak Egemen Yılmaz, Mümin Esat Gül, Umut Elmas, Hüseyin Eren Korkmaz ve Melis Çelenk'i kutlarız. Projede emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz” dedi.

 

 

Anahtar Kelimeler : ÖĞRENCİLERİMİZDEN, BÜYÜK, BAŞARI!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız