HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
11 Ekim 2024 Cuma Saat: 11:54

ZENGİN: ŞİDDET UYGULAYANLARA AĞIR YAPTIRIM UYGULANSIN!

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının her geçen gün daha da arttığına ve şiddet uygulayanlara da ağır yaptırımların uygulanmasına dikkat çekerek, yaptığı a
ZENGİN: ŞİDDET UYGULAYANLARA AĞIR YAPTIRIM UYGULANSIN!

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının her geçen gün daha da arttığına ve şiddet uygulayanlara da ağır yaptırımların uygulanmasına dikkat çekerek, yaptığı açıklamada şiddet uygulayanların kamu sağlık hizmetlerinden belirli bir süre yararlanma ve tutukluluğun istisnasız olarak iptal edilmesini talep ettiklerini söyledi.

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının kabul edilemeyeceğini vurguladı. Zengin, “Bu şiddet olaylarını duymadığımız bir gün yok. Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayan herkes, acil durumlar dışında sağlık hizmetlerinden faydalanmalıdır” diyerek, sağlık sistemine olan güven her geçen gün daha da sarsıldığını kaydetti.

Başkan Zengin, sağlık sektörünün maruz kaldığı şiddetli boyutlara ulaştığı, çalışanların ölümle tehdit edildiği, hastanelerin silahla basıldığı ve cinayetlerin işlendiğini ifade etti. Sağlıkta, ülkenin çözümlenmesi gereken temel bir sorun olduğunu söyleyen Zengin, toplumun bu konuda kalıcı olduğunu vurguladı.

Zengin, ayrıca Türk Sağlık-Sen, sağlık kurallarının “sıfır toleranslı alan” olarak ilan edildiğini, şiddet uygulayanların kamu sağlık hizmetlerinden belirli bir süre yararlanma ve tutukluluğun istisnasız olarak iptal edilmesini talep edildiğini söyledi.

Zengin, sağlıkta şiddete karşı ağır yaptırımların gerekliliğine dikkat çekerek, “Kesin çözüm için en kısa sürede somut adım atılmalıdır” diye konuştu.


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız