HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
4 Ekim 2024 Cuma Saat: 13:56

GENÇ BEYİNLER KENDİLERİNİ KEŞFEDECEKLER

Genç Beyinler - Dezavantajlı Özel Yetenekli Çocuklar İçin Teknik Bilimler ve Sosyal Uyum adlı projenin açılışı gerçekleştirildi.   Ordu TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen açılış programına İlçe Milli Eğitim Müd
GENÇ BEYİNLER KENDİLERİNİ KEŞFEDECEKLER

"Genç Beyinler - Dezavantajlı Özel Yetenekli Çocuklar İçin Teknik Bilimler ve Sosyal Uyum" adlı projenin açılışı gerçekleştirildi.  

Ordu TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen açılış programına İlçe Milli Eğitim Müdürü Onur Bekyürek, Şube Müdürü Demiray Getmez, okul müdürleri, proje yürütücüsü öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını Genç Düşler Atölyesi Derneği Başkanı ve Proje Koordinatörü Murat Aslan yaparken, ardından projeyi ve derneğin daha önce yürütmüş olduğu projeleri tanıtan video gösterimi yapıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Onur Bekyürek yaptığı konuşmasında projenin önemine değinerek, "Bugün burada, "Genç Beyinler" projesinin açılışında sizlerle bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Bu anlamlı projede, dezavantajlı ve özel yetenekli çocuklarımızın, teknik bilimler ve sosyal uyum alanında sunulan eğitim fırsatları ile bireysel potansiyellerini keşfetmelerine ve geliştirmelerine vesile olacağız.

Projede yer alan Fabrika Otomasyon Sistemleri, Temel Elektrik-Elektronik, Savunma Elektronik Sistemleri gibi teknik eğitimler, geleceğimizin mühendislerini, bilim insanlarını ve yenilikçi düşünen bireylerini yetiştirme yolunda önemli adımlar atmamıza olanak tanıyacak. Bu eğitimler, sadece akademik bilgi sunmakla kalmayıp, aynı zamanda çocuklarımızın el becerilerini geliştirmeleri ve problem çözme yeteneklerini artırmaları yönünde de büyük katkı sağlayacaktır.

Zenginleştirilmiş eğitim programları ile özel yetenekli öğrencilerimize, standart müfredatın ötesinde farklı alanlarda daha derinlemesine bilgi edinme fırsatı sunuyoruz. Bu programlarla, öğrencilerimizin bireysel yeteneklerine ve ilgi alanlarına yönelik esnek, yaratıcı ve çok boyutlu bir öğrenme süreci tasarlanmıştır.

Çocuklarımızın farklı disiplinlerde düşünme ve analiz yapma yeteneklerini geliştirmek adına mikrodenetleyici uygulamaları, değerler eğitimi ve çeşitli proje bazlı çalışmalar da bu kapsamda yürütülmektedir.

Bunun yanı sıra, veli eğitimleri ile sadece öğrencilerimizin değil, ailelerimizin de bu sürece aktif bir şekilde katılmalarını sağlıyoruz. Çünkü inanıyoruz ki, başarı sadece bireysel çabalarla değil, aynı zamanda aile ve toplumun desteği ile de mümkündür. Ailelerimiz, çocuklarının eğitim yolculuğunda bilinçli rehberler olacaklar.

Spor, sanat ve kültürel faaliyetlerle çocuklarımızın sosyal gelişimlerini de destekleyerek, voleybol, masa tenisi, geleneksel okçuluk gibi sportif etkinlikler; tiyatro ve piknik gibi sosyal faaliyetler ile çok yönlü bir eğitim modeli benimsiyoruz. Bu tür etkinlikler, öğrencilerimizin özgüvenlerini artırmakta ve kendilerini farklı alanlarda ifade etmelerine olanak tanımaktadır” dedi.

Öğrencilerimizin potansiyellerini en iyi şekilde ortaya koymalarını sağlamak adına, TÜBİTAK, TEKNOFEST gibi platformlarda projeler üretmeleri teşvik edilecek diyen Bekyürek,” Patent, marka ve faydalı model başvuruları ile yenilikçi fikirlerini hayata geçirme fırsatı elde edecekler. Bu süreçte, çocuklarımızın yalnızca ulusal değil, uluslararası başarılarla da adlarından söz ettireceklerine yürekten inanıyorum.

Bu projede yer alan teknik geziler, TV programları ve farklı platformlarda sunulan fırsatlarla öğrencilerimizin bilimsel, teknik ve sosyal anlamda donanımlı bireyler olarak yetişmesini hedefliyoruz.

Bu projenin hayata geçmesinde emeği geçen tüm eğitimcilerimize, proje ortaklarımıza ve destekçilerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Çocuklarımızın başarılarının artarak devam edeceğine olan inancımla, hepimize hayırlı ve başarılı bir eğitim yılı diliyorum" diye konuştu.

Bu arada Genç Beyinler projesi, T.C. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünün 2024 proje çalışmaları kapsamında Genç Düşler Atölyesi Derneğinin yürütücülüğünde Ordu Üniversitesi, Altınordu İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü ile Ordu TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin ortaklığında hazırlandı.

Dezavantajlı ve özel yetenekli öğrencilere yönelik hazırlanan proje kapsamında fabrika otomasyon sistemleri eğitimi, temel elektrik elektronik eğitimi, savunma elektronik uygulamaları eğitimi, değerler eğitimi, veli eğitimleri, spor faaliyetleri, sosyal ve kültürel faaliyetler, tv programı, teknik geziler, sistemleri eğitimi, mikrodenetleyici, proje başvuruları (Tübitak, Teknofest, patent, faydalı model, marka başvuruları) etkinlikleri gerçekleştirilecek.

 

Anahtar Kelimeler : GENÇ, BEYİNLER, KENDİLERİNİ, KEŞFEDECEKLER

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız