HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
3 Ekim 2024 Perşembe Saat: 14:02

DESTEKLEME MÜRACAATLARI BAŞLADI

Tarım ve Orman Bakanlığı 2024 yılı su ürünleri yetiştiriciliği destekleme müracaatlarının başladığını duyurdu. 25/07/2024 tarihli ve 8760 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile su ürünleri yetiştiriciliği yapanlara verilecek olan ür
DESTEKLEME MÜRACAATLARI BAŞLADI

Tarım ve Orman Bakanlığı 2024 yılı su ürünleri yetiştiriciliği destekleme müracaatlarının başladığını duyurdu.

25/07/2024 tarihli ve 8760 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile su ürünleri yetiştiriciliği yapanlara verilecek olan ürün desteklemeleriyle ilgili usul ve esasları düzenleyen 2024/28 No' lu Tebliğ 17/09/2024 tarihli ve 32665 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti.

Tebliğde belirtilen esaslara göre ürün desteklemesi kapsamındaki türlerin alabalık, sazan, midye ve yeni türler olduğu bildirildi.

Desteklemeden su ürünleri yetiştiricilik belgesi bulunan ve entansif şekilde yetiştiricilik yapan üreticiler faydalanacak.

8760 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı gereğince, bir işletmenin desteklemeden faydalanabileceği en fazla miktar; toprak havuzlarda küçük ölçekli balık yetiştiriciliği yapan üreticilere 30.000 kg/yıl , diğerlerinde ise 350.000 kg/yıl ile sınırlı olacak.

Bu arada desteklemeden yararlanmak isteyen üreticilerin, en geç 20 Aralık 2024 mesai bitimine kadar yetiştiricilik tesisinin bulunduğu il/ilçe müdürlüğüne müracaat ederek tebliğ kapsamında istenen belgeleri teslim etmeleri gerekiyor. Ancak Aralık ayına ait ürün satış belgeleri veya hasat tespit tutanaklarının en geç 7 Ocak 2025 mesai bitimine kadar teslim edilme zorunlu olacak.

 

Anahtar Kelimeler : DESTEKLEME, MÜRACAATLARI, BAŞLADI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız