HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
2 Ekim 2024 Çarşamba Saat: 15:48

“HALKIN GEREKSİNİNİMLERİ UMURSANMIYOR”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu Milletvekili Seyit Torun, Ordu’nun yol sorunlarına değindi.
“HALKIN GEREKSİNİNİMLERİ UMURSANMIYOR”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu Milletvekili Seyit Torun, Ordu’nun yol sorunlarına değindi. Milletvekili Torun, bir hedefe varmak için her şeyden önce yola ihtiyaç duyulduğunu belirterek, halkın gereksinimlerinin umursanmadığını belirtti.

Milletvekili Torun, Ordu’nun yol sorunlarını çok çeşitli yol ve yöntemler kullanarak anlatmaya, sorunlara çözümler önermeye çalıştıklarını ancak seslerini duyuramadıklarını belirtti.

Ordu’nun özellikle ilçelerinde ki bağlantı yollarının sorun olduğunu ifade eden Milletvekili Torun’un açıklamalarının satır başları:

ULUBEY – SARP DERE YOLU

Yol yaklaşık 30 yıl önce genişletilip asfaltlandı. Ardından zemin yenilenmeden sürekli yama atılıp üzerine asfalt döküldü. Yol her asfalt döküldüğünde daha fazla daraldı. Şu an iki araba yan yana geçemiyor ve yaya yolu yok. Yolun mevcut durumu kazalara davetiye çıkartıyor.30 km yolun 4 te 1’i genişletildi, sıcak asfalt döküldü. Kalan kısım güya bu yılın yatırım programına alınmış ama hala bir çalışma yok.

KABADÜZ – ÇAMBAŞI YOLU

2010 yılında yapımına başlanan Kabadüz-Çambaşı yolu tamamlanamadı 35 kilometrelik yolun yapım ihalesi sürekli el değiştirdi ve yeterli ödenek sağlanmadı. Yokuşdibi, Bakacak, Yolaydın ve Turnalık mevkilerinde çalışmalar başlatıldı ancak tamamlanamadı. Mevcut yüklenici firmanın da ödemelerini zamanında alamadığı konuşuluyor. Bu yol üzerinde geçmişte ölümlü ve yaralanmalı kazalar meydana geldi, güvenlik zafiyetleri halen devam ediyor. Yol yapım sahasında usulsüzce taş çıkartıldı, firmalar haksız kazançlar elde etti.

Yolun bir türlü tamamlanamaması bölgenin turizm potansiyelini de baltalıyor. Bölge insanımız için büyük önem taşıyan Çambaşı Kayak Merkezi'ne sağlıklı ulaşım imkânı sağlanamamakta. Turistik ve ekonomik faaliyetler sekteye uğruyor.

ÜNYE-AKKUŞ-NİKSAR YOLU

2018 seçimlerinden önce Ünye-Akkuş-Niksar yolunun duble yol yapılacağı sözü verildi. Ancak aradan geçen sürede sadece bazı viraj düzenlemeleri yapıldı, sıfır asfalt çalışması gerçekleştirilmedi. Mayıs seçimleri sırasında ise göstermelik olarak 1-2 viraj daha düzenlendi ve bölgeye iş makineleri yerleştirildi. Ancak bu makineler aktif olarak çalışmıyor, sadece görüntü oluşturuyor. Dostlar alışverişte görsün!

FATSA ÇEVRE YOLU

2016 yılında Fatsa Çevre Yolu’nun yapılacağı sözü verilmişti. O dönemin Belediye Başkanı ve iktidar Milletvekilleri, bu yolun yapılacağını defalarca dile getirip, kroki şeklinde sunumlar yapmışlardı. Daha sonraki dönemlerde gelen belediye başkanları ve milletvekilleri de aynı sözleri verdiler. Ancak bu vaatler, genellikle seçim dönemleriyle sınırlı kaldı. En son yerel seçimlerde Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, bu projeyi tekrar gündeme getirdi ve programa alındığını söyledi. Fakat ortada hiçbir somut çalışma yok ve aslında böyle bir programın olmadığı iddia ediliyor. Bölgenin ve sahil yolunun ne kadar önemli olduğunu hem ekonomiyi hem de şehir trafiğini zor durumda bıraktığını biliyoruz. Hilmi Güler seçimden 4 gün önce katıldığı bir programda Sayın Cumhurbaşkanımızdan sözünü aldık yakın bir zamanda çalışmaya başlıyoruz diye duyurdu ancak üzerinden 7 ay geçti herhangi bir çalışma yok.

KUMRU-KORGAN YOLU

Kumru-Korgan Yolu'nda yaklaşık 5-6 kilometrelik bir çalışma yapılmış, ancak asfalt dahi dökülmemiş ve yol toprak olarak kalmıştır. Sadece kanal inşa edilmiş, geri kalan kısımlar için seçimlerden önce tekrar sözler verilmiştir. Seçim sürecinde iş makineleri bölgeye getirilmiş, ancak seçimler bittikten sonra bu makineler geri alınmış ve hiçbir ilerleme kaydedilmemiştir. Korgan Yolu üzerine Irmak’tan geçiş sağlamak için köprü ya da viyadük yapılacağı belirtilmiş,  sadece beton ayaklar dökülmüş ve aylar geçmesine rağmen herhangi bir çalışma yapılmamıştır. Toplamda 16 kilometrelik yolun yalnızca 5-6 kilometresi için çalışılmış, kalan kısım için sürekli görüşmeler yapılmasına rağmen net bir karara varılamamıştır.

ULUBEY-GÜRGENTEPE YOLU

Yıllardan beri genişletme ve asfalt viyadük çalışması devam ediyor. Yılan hikayesine dönen inşaatın ne zaman biteceği belirsiz.

Gürgentepe’den Gölköy yönüne doğru ise henüz yol yapımına başlanmadı. Bölgede bulunan Ulugöl Tabiat parkına erişim sağlanamamakta ve bölge turizmi olumsuz etkileniyor. Seçimden önce söz verilmesine karşın bölgeye getirilen iş makinaları çalıştırılmadı, yine gösteriş yapıldı, ödenek sağlanmadığı bahanesine sığınıldı.

ÜNYE ÇEVRE YOLU

Karayolları Bölge Müdürlüğünün yol ağı içerisindeki Ünye Çevre Yolu 6-8 km. aralığındaki Yunus Emre Tüneli’nde devam eden bakım çalışmaları nedeniyle tünelin tek tüpü kapalı olup ulaşım diğer tüpten iki yönlü olarak sağlanıyor. Bu proje de tamamlanmadığı için kaza riski yüksek, insan hayatı tehlikede…

Ne demiştik? Yol deyip geçmeyin! Duble yolları, garantili ödeme sözü verilen otobanları “Yol medeniyettir” sözleriyle savunanlar Beşli Çetenin rant elde etmediği projelere sırtını dönüyor, halkın gereksinimlerini umursamıyor! Yol yakınken istifa edin yoksa ilk seçimlerde halkımız sizlere yol nasıl yapılır? Yol nasıl gösterilir? Uygun bir dille anlatacak. Az kaldı…


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız