HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
29 Eylül 2024 Pazar Saat: 15:08

SAĞLIK HİZMETİ VATANDAŞIN AYAĞINA GİDİYOR

Altınordu Belediyesi, mobil sağlık tarama aracıyla sağlık hizmetlerini halkın ayağına götürmeye devam ediyor. Kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşlar başta olmak üzere bu yıl içerisinde mahallelerde yapılan mobil sağlık tarama hizmeti
SAĞLIK HİZMETİ VATANDAŞIN AYAĞINA GİDİYOR

Altınordu Belediyesi, mobil sağlık tarama aracıyla sağlık hizmetlerini halkın ayağına götürmeye devam ediyor. Kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşlar başta olmak üzere bu yıl içerisinde mahallelerde yapılan mobil sağlık tarama hizmetinden bugüne kadar 2 bin 322 kişi faydalandı.

 

Altınordu Belediyesi, kırsal mahallelerde yaşayan ve sağlık kuruluşlarına gitmekte güçlük çeken vatandaşlara tam donanımlı mobil sağlık tarama aracı ile hizmet veriyor. Başta dezavantajlı gruplar olmak üzere yaşlı, yatağa bağımlı ve engelli bireylere düzenli olarak temel sağlık hizmeti sunan Altınordu Belediyesi Mobil Sağlık Tarama Aracı, vatandaşların şeker, tansiyon ölçümünün yanı sıra kanser taraması ve pansuman gibi işlemlerini yapıyor. Aktif olarak 6 ay boyunca mahallelerde görev yapan mobil sağlık tarama aracından bugüne kadar 2 bin 322 vatandaş faydalandı.

 

BAŞKAN TEPE: SAĞLIK ALANINDA DA VATANDAŞLARIMIZIN YANINDA OLMAYA GAYRET EDİYORUZ

 

Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, sağlıklı bir toplumun inşası için her alanda vatandaşların yanında olduklarını söyledi. Kısa bir sürede özellikle kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşları sağlık hizmetleriyle rahat bir şekilde ulaştırmayı hedeflediklerini belirten Başkan Tepe, “Altınordu Belediyesi olarak yürüttüğümüz altyapı, kaldırım, çocuk parkları ile kültür ve sanat alanlarındaki çalışmalarımızın yanı sıra sağlık alanında vatandaşlarımızın yanında olmaya gayret ediyoruz.

 

Bu kapsamda belediyemizin envanterinde bulunan Mobil Sağlık Tarama Aracımızı çok verimli bir şekilde kullanıyoruz. Özellikle kırsal mahallelerimizde görev alan aracımızda ücretsiz bir şekilde hemşerilerimizin şekerini ve tansiyon ölçümünü yapıyoruz. Ayrıca, sağlık kuruluşlarımızla koordineli bir şekilde kanser taraması gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

 

“UYGULAMAMIZ 92 MAHALLEMİZDE DEVAM EDECEK"

 

Başkan Tepe, “Göreve gelir gelmez aracımızı daha aktif nasıl kullanabileceğimiz noktasında gerek ekip arkadaşlarımızla gerekse de sağlık kuruluşlarımızda fikir alışverişinde bulunduk.

 

Belirlediğimiz yol haritası dahilinde mobil sağlık tarama aracımızı yeniden faal bir hale getirdik. Kısa bir süre içerisinde kırsal mahallelerimiz başta olmak üzere birçok mahallede yaptığımız sağlık hizmetimizden binin üzerinde vatandaşımız hizmet aldı. Görev yaptığı 6 aylık zaman diliminde de toplamda 2 bin 322 vatandaşımız sağlık aracımızdan faydalandı. İnşallah bu uygulamamızı daha planlı ve programlı bir şekilde uygulamaya devam edeceğiz.

 

Hemşerilerimizin sağlık taramalarına kolayca ulaşabilmesine vesile olmak istiyoruz. Özellikle sağlık kuruluşlarına ulaşım imkanı çeken vatandaşlarımızın mobil sağlık tarama aracımız ile yanlarında olmaya devam edeceğiz. Ekibimize ve iş birliği yaptığımız kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Kalitesini daha da arttırdığımız mobil sağlık tarama aracımızı Altınordu’muzdaki hemşerilerimizin hizmetine sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Tüm vatandaşlarımıza sağlıklı, sıhhatli, güzel günler diliyoruz” şeklinde konuştu.

 

VATANDAŞLAR HİZMETTEN MEMNUN

 

Mobil sağlık tarama aracından faydalanan vatandaşlar da sunulan hizmetten memnun kaldı. Tansiyon ve şeker ölçümü için gelen vatandaşlardan Salih Özyürek, “Yapılan hizmetten çok memnun olduk. Güzel bir hizmet. Bugün sağlık için bir vatandaşın buradan merkeze gitmesi hiçbir şey yiyip içmesen en kötü şartlarda 200 lira. Şimdi mahalle sakinlerimiz sağlık sorunları için merkeze gitmek zorunda kalmıyor. Sağlık hizmeti ayağına geliyor. Başkanımıza çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

 

Bir diğer vatandaş Bakiye Özyürek’de, “Sağlık taraması yaptırmak için mahallemize geldiklerini öğrendim. Bu nedenle buraya geldim. Çok memnun kaldık hizmetlerinden. Şehir merkezine gitsek bizim için çok büyük sorun olacaktı ama ayağımıza kadar gelmişler. Burada tansiyonumuzu, şekerimizi ölçtüler. Şikayetimizi dinlediler. Çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun” dedi.

 

Özer Özkan ise, “Sağlık hizmeti kapımıza kadar gelmiş. Burada şekerimize, tansiyonumuza bakılıyor. Hastanelerden randevu alamıyoruz ya da alırken çok zorlanıyoruz. Bu hizmet çok güzel. Allah razı olsun. Bunun devam etmesini istiyoruz. Başkanımıza teşekkür ederiz” diye konuştu.

 

Ayla Şahin, “Kadın, erkek, çocuk için çok başarılı bir hizmet. Bu hizmetin devamını dileriz. Ayağımıza kadar gelen bu hizmetten herkesin faydalanmasını isteriz” açıklamasında bulundu.

 

Memiş Şahin, “Bizi sağlık hizmetleriyle buluşturan Altınordu Belediyesine teşekkür ederiz. Mahallemiz için çok iyi oldu. Mahalle sakinlerimiz araca gelerek tansiyonlarını, şekerlerini ölçtürdüler” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler : SAĞLIK, HİZMETİ, VATANDAŞIN, AYAĞINA, GİDİYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız