HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
27 Eylül 2024 Cuma Saat: 18:08

ZENGİN; "SESİMİZİ YÜKSELTECEĞİZ"

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, kamu kurumlarında 110 bin yardımcı hizmetler sınıfı personelinin memur kadrosuna geçirilmesi gerektiğini belirterek, sorun çözülünceye kadar da seslerini yükseltmeye devam edecekl
ZENGİN; "SESİMİZİ YÜKSELTECEĞİZ"

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, kamu kurumlarında 110 bin yardımcı hizmetler sınıfı personelinin memur kadrosuna geçirilmesi gerektiğini belirterek, sorun çözülünceye kadar da seslerini yükseltmeye devam edeceklerini söyledi.

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, kamu kurumlarında yaklaşık 110 bin yardımcı hizmetler sınıfı personelinin memur kadrosuna geçirilmesi gerektiğini belirtti. Zengin, bu talebin arkasındaki gerekçeleri kamuoyuyla paylaştı.

“BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU YÜKSEK OKUL MEZUNU”

Zengin, yaptığı açıklamada, yardımcı hizmetler sınıfındaki çalışanların büyük çoğunluğunun yüksekokul mezunu olduğunu ve pek çoğunun memurlarla benzer görevleri yerine getirdiğini ifade etti.

Ancak bu personelin, uzun süredir açılmayan görevde yükselme sınavları nedeniyle eğitim seviyelerine uygun kadrolara geçiş yapamadığını vurguladı. “Bu durum, çalışanlarımızın motivasyonunu olumsuz etkiliyor ve kariyer gelişimlerini kısıtlıyor” dedi.

“EN DÜŞÜK ÜCRETLİ KESİM”

Zengin, yardımcı hizmetli personelin, kamuda en düşük ücretli kesim olduğunu ve yer değiştirme haklarının da sınırlı olduğunu belirtti. Bu durumun, çalışanların iş yaşamında yaşadığı zorlukları artırdığını dile getirdi.

“Kamudaki bu adaletsizlik, hem çalışanlarımızı hem de kamu hizmetinin kalitesini olumsuz etkiliyor. Bu nedenle, yardımcı hizmetlilerin Genel İdare Hizmetleri Sınıfı’na alınması büyük önem taşıyor” dedi.

“KAMU BÜTÇESİNE YÜK DEĞİL”

Zengin, daha önceki toplu sözleşme görüşmeleri ve Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantılarında bu konunun gündeme getirildiğini, bazı olumlu gelişmeler kaydedildiğini fakat yetkililerin sonrasında olumsuz tavırlarla karşılaştıklarını dile getirdi. “Bu talebimiz, kamu bütçesine yük teşkil etmeyecek bir düzenlemedir. Hükümetin bu konuda duyarlılık göstermesi, yüz binlerce çalışanımızın ve ailelerinin yüzünü güldürecektir” ifadelerini kullandı.

“SESİMİZİ YÜKSELTECEĞİZ”

Türk Sağlık-Sen olarak, yardımcı hizmetli personelin haklı taleplerinin takipçisi olduklarını vurgulayan Zengin, “Bu sorun çözülene kadar mücadelemiz sürecek. Çalışanlarımızın hakları için her türlü platformda sesimizi yükselteceğiz” diyerek kararlılık mesajı verdi.

Zengin’in çağrısı, kamu çalışanları arasında geniş yankı bulurken, Türkiye genelindeki diğer sendikaların da bu konuya duyarlılık göstermesi bekleniyor. Yardımcı hizmetler sınıfındaki personelin yaşadığı sorunların çözümü, hem çalışanların motivasyonu hem de kamu hizmetlerinin kalitesi için hayati bir adım olarak görülüyor.

Anahtar Kelimeler : ZENGİN;, "SESİMİZİ, YÜKSELTECEĞİZ"

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız