HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
26 Eylül 2024 Perşembe Saat: 15:02

BİLİMİN ALTINORDUSU!

Altınordu İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Bilimin Altınordusu adlı TÜBİTAK 4007-Bilim Şenliği, Tayfun Gürsoy Parkı’nda bugün başladı.  Ordu’nun bilimle buluştuğu şenliğin açılış programına Vali M
BİLİMİN ALTINORDUSU!

Altınordu İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Bilimin Altınordusu" adlı TÜBİTAK 4007-Bilim Şenliği, Tayfun Gürsoy Parkı’nda bugün başladı. 

Ordu’nun bilimle buluştuğu şenliğin açılış programına Vali Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uçak, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

“Bilimin Altınordusu" adlı TÜBİTAK 4007-Bilim Şenliğinin açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Onur Bekyürek yaptı. Bekyürek, bilimin ışığında bir araya gelmekten büyük bir memnuniyet duyduklarını belirterek, bu etkinliğin sadece bilimle ilgilenenlerin değil, bilimin hayatın her alanına kattığı değerleri ve merak duygusunu paylaşmak isteyen herkesin buluşma noktası olduğuna dikkat çekti.

Bilimin insanlık tarihinin en temel taşlarından birisi olduğunun altını çizen Bekyürek, “Geçmişten günümüze insanlığın ilerlemesi, yeni keşifler ve teknolojiler hep bilime olan merak ve tutkuyla mümkün olmuştur. Bugün burada sizlerle birlikte bu merakın peşinden gitmeyi, yeni bilgiler öğrenmeyi ve deneyimlemeyi amaçlıyoruz. Atölye çalışmaları, etkinlikler ve söyleşiler sayesinde bilimle birebir etkileşimde bulunabileceğimiz, üretici, düşünme fırsatını yakalayabileceğimiz eşsiz bir ortamdayız” diye konuştu.

BAŞKAN GÜLER: “BİLİM VE SANAT İLE HAYATIMIZI DAHA ANLAMLI HALE GETİREBİLİRİZ”

Altınordu Tayfun Gürsoy Parkı’nda gerçekleştirilen ve çok sayıda okul ve öğrencinin yer aldığı Bilim Şenliği’nde konuşan Başkan Hilmi Güler, “Çocuklarımız gerçekten çok güzel eserler, ürünler ortaya koymuş. Eski bir TÜBİTAK’lı olarak burada ortaya koyulan eserlerin hepsini değerli buluyorum” dedi.

Başkan Hilmi Güler, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bugün çok güzel bir açılış gerçekleştiriyoruz. Bir TUBİTAK’lı olarak gerçekten çok mutluyum. Sayın Valimizin riyasetinde sizlerle birlikte büyük bir aileyi oluşturuyoruz. Bu mutlu aile içerisinde bilimsel ve teknik çalışmalarla hayatı daha anlamlı ve zengin bir hale getirebiliriz. Denizimiz, Boztepe’miz fındıklar, bal, kivi araştırma bekliyor. Gıda krizine karşı yapacağımız çalışmalar, iklim değişikliğine karşı yapmamız gerekenler. Bu sebeple geleceğin şekillenmesi sizlerle birlikte olacak. En iyi bilgi yerinde bilgidir. Sizlerde bizler gibi bir bayrağı devralacaksınız ve Ordu’muzun geleceğini, ülkemizin geleceğini sizlerin atacağı adımlarla, yapacağınız araştırmalarla, alın ve emek teriyle bu çalışmaları oluşturacağız. Bu gayretleri gerçekleştirdiğimiz takdirde büyük bir gelecek bizleri bekliyor. Devredeceğimiz bayrağı çok daha yukarılara çıkaracaksınız ve bu da bilim ve teknoloji ile olacak. İlim ilim bilmektir” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından 62 atölye etkinliğinin yer aldığı bilim Şenliğinin açılış kurdelesi Vali Muammer Erol ve diğer protokol üyeleri tarafından kesildi. 

Vali Erol, açılış sonrasında stantları gezerek bilgi aldı, öğrencilere başarılar diledi. 

“Bilimin Altınordusu" adlı TÜBİTAK 4007-Bilim Şenliği kapsamında "Teleskop Gözlemi Etkinliğinde”; "Oryantiring Etkinliğinde"; "Bilim Tiyatrosu Etkinliğinde"; "Kahoot Bilim Yarışması”nda; “3DFosil Bilimi Müzesi Etkinliğinde”; "Origami ve Matematik Atölyesi Etkinliğinde”; "Yenilenebilir Enerji Atölyesi Etkinliğinde”, Bedenden Oyuna Müzik, Wheel of Fortune Game, Robotik Kodlama, Planetaryum, Yaratıcı Drama Uygulamaları, English Workshop, Tasarım Dünyası, Yapay Zeka Atölyesi, Minik Bilim Kahramanları Atölyesi, Akıl ve Zeka Oyunları Atölyesi başta olmak üzere birçok etkinlik faaliyetlerinde bulunulacak. 

Bilim Şenliği 28 Eylül 2024 Cumartesi günü sona erecek.

 

Anahtar Kelimeler : “BİLİMİN, ALTINORDUSU!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız