HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
25 Eylül 2024 Çarşamba Saat: 11:19

ZENGİN; “KAMUDA TAŞERON İŞÇİLİĞİ ARTIYOR!”

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, Kamu çalışanlarının önemli sorunlarından biri, kamu kurum ve kuruluşlarındaki sözleşmeli istihdamın yaygınlaşması ve taşeron işçiliğinin artış göstermesi olduğunu söyle
ZENGİN; “KAMUDA TAŞERON İŞÇİLİĞİ ARTIYOR!”

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, Kamu çalışanlarının önemli sorunlarından biri, kamu kurum ve kuruluşlarındaki sözleşmeli istihdamın yaygınlaşması ve taşeron işçiliğinin artış göstermesi olduğunu söyledi

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, 2023 yılında 7433 sayılı Kanun ile sözleşmeli personelin büyük bir kısmının kadroya geçirilmesine rağmen, 3 yıl süreyle sözleşmeli personel pozisyonlarına atama yapılmasının bu durumu pekiştirdiğini vurguladı.

Zengin, “Sözleşmeli personel çalıştırma, artık bir istisna olmaktan çıkmış, kamuda asıl istihdam haline gelmiştir. Bu durum, sözleşmeli kamu çalışanlarının ailelerinden ayrı kalmasına ve birçok hakkı kullanamamalarına yol açmaktadır” dedi.

“KADROYA ALINMALILAR”

Kamuda asli ve sürekli görevlerin kadrolu memurlar aracılığıyla yürütülmesi gerektiğine dikkat çeken Zengin, 3+1 süreli sözleşmeli statünün kaldırılmasını ve tüm kamu görevlilerinin 657 sayılı Kanunun 4/A maddesi kapsamında kadrolu olarak istihdam edilmesini talep etti.

“YANLIŞ UYGALAMALARA GERİ DÖNMENİN FAYDASI YOK”

Ayrıca, Aile Bakanlığı’nda ek ders karşılığı çalışan personelin ve diğer vekil memurların da kadro kapsamına alınması gerektiğini belirtti. Zengin, taşeron işçi çalıştırma uygulamasının da son bulması gerektiğini vurgulayarak, “Taşeron uygulamasının olumsuz sonuçlarını yakın zamanda yaşadık. Bu yanlış uygulamalara geri dönmenin kimseye faydası yok,” ifadelerini kullandı.

“MÜHENDİSLİK MESLEK KANUNU ÇIKARILMALI”

Zengin, mühendislik meslek kanununun bir an önce çıkarılması gerektiğinin altını çizerken, kamuda görev yapan mühendislerin köklü sorunlarının da çözülmesi için özel bir gayret gösterilmesi gerektiğini belirtti.


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız