HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
22 Eylül 2024 Pazar Saat: 14:22

ZENGİN: VURUN ABALIYA!

Türk Sağlık Sen Ordu Şubesi Başkanı Fatih Galender Zengin, memurların maaşları üzerindeki artan vergi yüküne dikkat çekerek, “Vurun Abalıya” diyerek tepki gösterdi. Zengin, yaptığı açıklamada, memurların enflasyon karşısında er
ZENGİN: VURUN ABALIYA!


Türk Sağlık Sen Ordu Şubesi Başkanı Fatih Galender Zengin, memurların maaşları üzerindeki artan vergi yüküne dikkat çekerek, “Vurun Abalıya” diyerek tepki gösterdi.
Zengin, yaptığı açıklamada, memurların enflasyon karşısında eriyen maaşlarının, her yıl gelir vergisindeki artış nedeniyle daha da düştüğünü belirtti.
“VERGİ YÜKÜ SÜREKLİ ARTIYOR”
Gelir vergisinin en düşük oranı olan %15’lik dilimdeki kazanç miktarının artırılmaması nedeniyle, ücretliler üzerindeki vergi yükünün sürekli arttığını vurgulayan Zengin, “Özellikle kamu görevlileri, yılın ilk aylarından itibaren vergi yükü altında eziliyor. Eylül ayında en düşük maaşlı yardımcı hizmetliler bile bir üst vergi dilimine geçti,” dedi.
% 20’YE ÇIKTI
Zengin, gelir vergisi dilimlerinin yıllar içinde neredeyse hiç artmaması nedeniyle, çalışanların yılın başlarında daha yüksek vergi dilimlerine geçtiğini ve ödedikleri gelir vergisi oranının %15’ten %20’ye çıktığını belirtti. Bu durumun, hemşireler, ebe ve yardımcı hizmetliler gibi birçok kamu görevlisinin gelir vergisi oranını etkilediğini ifade etti.
“Artan vergiler, maaş zammı yapılmadan ödenen vergilerle birlikte %5 oranında bir artış yaşattı,” diyen Zengin, enflasyonun maaşları erittiği ve artan vergilerin ele geçen ücretlerde büyük düşüşlere yol açtığını açıkladı.
“ADİL BİR VERGİ SİSTEMİ İSTİYORUZ”
Zengin, memur maaşlarının vergi artışlarından dolayı eylül ayında eksiye döndüğüne dikkat çekerek, adil bir gelir dağılımı için adil bir vergi sisteminin şart olduğunu söyledi. Türkiye’de vergi sisteminin, çok kazanandan çok vergi alma amacının yerine, vergi almak şeklinde işlediğini belirten Zengin, vergi kaçıranlara yeterince müdahale edilmediğini ve bu nedenle kayıtlı çalışanlardan kolayca vergi toplandığını ifade etti.
“SATIN ALMA GÜCÜ DARALTILIYOR”
Zengin, “Kamu harcamalarına kaynak sağlamak amacıyla vergi toplamanın en kolay yolunu seçen yetkililer, kayıtlı çalışanları hedef alıyor. Bu vergi politikası, gelir dağılımını geniş kitleler aleyhine bozuyor ve sabit gelirli kesimlerin satın alma gücünü daraltıyor,” dedi.
Sonuç olarak, düşük ücretli kamu görevlileri ve asgari ücretliler, maaş zammına rağmen artan vergi yükü nedeniyle büyük kayıplar yaşadığını belirten Zengin, vergi politikalarındaki adaletsizliğin bir an önce giderilmesi gerektiğini vurguladı.

Anahtar Kelimeler : ZENGİN:, VURUN, ABALIYA!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız