HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
20 Eylül 2024 Cuma Saat: 17:35

“İLAÇLANMAMIŞ HİÇBİR YER KALMAYACAK”

Fındık başta olmak üzere tarım ürünlerine zarar veren “Kahverengi Kokarca” ile mücadele için istişare toplantısı yapıldı.
“İLAÇLANMAMIŞ HİÇBİR YER KALMAYACAK”

Fındık başta olmak üzere tarım ürünlerine zarar veren “Kahverengi Kokarca” ile mücadele için istişare toplantısı yapıldı.

 

Ordu Valisi Muammer Erol başkanlığında, Valilik konferans salonunda gerçekleştirilen “Kahverengi Kokarca" ile mücadele istişare toplantısına, Vali Yardımcısı Hacı Mehmet Kara, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, İl Sağlık Müdürü Dursun Tüzün, Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçelerimizin Ticaret Borsası, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları, Ziraat Odası Başkanları, fındık ihracatçıları, üretici ve tarım sektörü temsilcileri katıldı.

 

Son dönemde gerek ilimizde gerekse bölgemizde hızlı bir şekilde popülasyon yoğunluğu artarak başta fındık bahçelerimiz olmak üzere her türlü meyve ve sebzede zarara yol açan istilacı bir tür olan Kahverengi Kokarca ile ilgili bütün paydaşlarla birlikte neler yapıldığı, bundan sonraki süreçte neler yapılabileceğini ortaya koymak amacıyla düzenlenen toplantıda, İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz tarafından bir sunum yapıldı.

 

İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRÜ YILMAZ; “KIŞLAKLARIN ÖZELLİKLE İLAÇLANMASI GEREKİYOR”

 

Zararlı ile entegre mücadelenin tüm unsurları mekanik, kimyasal, biyoteknik ve biyolojik kullanılarak yapılması önemli diyen Yılmaz, ”Kahverangi Koakarca ile mücadelede ‘Cezbet Kışlaklara Girmeden Yok Et’ sloganı ile hareket ediyoruz. 1600 feromon, 600 hunili tuzaklarla zararlıyla mücadeleye başlandı. 2 Bin feromon siparişi daha verdik. Kışlakların özellikle ilaçlanması gerekiyor” dedi.

 

Toplantıya katılan tarım sektörü temsilcilerinin görüş, düşünce ve önerilerini dinleyen Vali Muammer Erol, istilacı bir tür olan “Kahverengi Kokarca” zararlısının fındık başta olmak üzere tarım ürünlerine zarar vermesinin önlenmesi için uygulanacak olan eylem planında Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerimiz, Kaymakamlıklar, Belediyeler, Odalar, Birlikler ve Muhtarları da içine katarak hep beraber topyekûn bir mücadelenin önemine vurgu yaptı.

 

VALİ EROL; “İLAÇLANMAMIŞ HİÇBİR YER KALMAYACAK”

 

“Kışlakların ilaçlanması konusunda da üst bölgelerden başlayarak sahil kesimine doğru bir çalışma yapılabilir” diyen Vali Erol, ”Mahalle mahalle hangi gün hangi tarihte nasıl ilaçlama yapılacağı tespit edilerek, ilan edilecek. Kışlaklar, odunluklar, ahırlar başta olmak üzere ilaçlanmamış hiçbir nokta kalmayacak. Ayrıca, feromon tuzakları da kokarca ile mücadelede kullanılmaya devam edecek. Kahverengi Kokarcayı yok etmeye dönük mücadele içine girmiş olacağız” şeklinde konuştu.

 

Vali Muammer Erol, “23 Eylül Pazartesi gününden itibaren, Kaymakam arkadaşlarımız Belediye Başkanlarımızla birlikte muhtarlarla bir toplantı yaparak, ilaçlanacak yerlerin listesi oluşturulacak. İlaçlama ile ilgili belirlediğimiz takvime göre o günde hazır olunması vatandaşlara duyurulacak. Özel sektörden de ilaçlama konusunda destek alınabilir. Bizim belirlediğimiz takvime göre hareket edilirse daha iyi sonuç alınır. İlaç ve malzeme konusu teminde kimseden bir kuruş istemeyeceğimizi ben Ordu Valiliği görevine geldiğimde söylemiştim. Hissettiğiniz sorumluluk nezdinde bu işe katkı vermek isterseniz desteğinizi ortaya koyabilirsiniz. Katkı ve emek sunan herkese teşekkür ederiz” diye konuştu.


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız