Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 16:02 Erkılınç: Kurumumuz resmî ilan hakedişlerinin garantörüdür
- 16:01 HALK EKMEK FABRİKASI AÇILIYOR
- 15:29 ÜRETİCİLERE GEBE DÜVE DAĞITILDI
- 13:44 BAŞKAN GÜLER’DEN GÜRGENTEPE VE GÖLKÖY’E ÇIKARMA
- 13:25 ORDU’DA ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜ OPERASYONU
- 13:25 DİKKAT: KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASI
- 13:13 OKULLARIN YOLU ASFALTLA BULUŞTU
- 13:14 YILMAZ: BÜTÇE YENİDEN REVİZE EDİLMELİ!
- 13:04 MAVİ KUMBARALAR HER YERDE
- 12:57 SANCAKTAROĞLU: İHALELERDE COĞRAFİ KOŞULLAR GÖZ ÖNÜNDE TUTULSUN!
- 12:54 1 MİLYON MÜKELLEF E-DEFTER SİSTEMİNE DÂHİL OLUYOR
- 12:43 HİNDİSTAN, TÜRK FINDIĞINI SEVDİ
- 12:44 BAŞKAN GÜLER’İ DUYGULANDIRAN FOTOĞRAF
- 12:35 ORTA KORİDOR İKLİM DOSTU OLACAK
- 12:11 KARŞIYA CAMİİ VE ÖRNEK CUMA SABAHI BULUŞMASI
“FINDIĞA ACİL MÜDAHELE EDİN”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, kokarcanın verdiği zarar nedeniyle fındıkta ciddi çürüme ve rekolte kaybı oluştuğunu belirtti.
Özellikle Fatsa, Çamaş ve Perşembe ilçelerinde yoğun etkilenme olduğunu vurgulayan Adıgüzel, “Üreticinin fındığı elinde kaldı. Ne TMO alıyor, ne Fiskobirlik ne de tüccar. Tüccar da bu işi fırsata çevirip alırsa da ucuza alıyor. 130 TL taban fiyat verildi fakat 130'a değil ama 30'a satanı gördük” dedi.
“ÜRETİCİNİN ELİNDE FINDIK BIRAKMAYIN”
Bölgenin afet kapsamına alınmasını isteyen Milletvekili Adıgüzel, “Nasıl olursa olsun üreticinin elindeki fındığı satın alın. Tüccar gelip yağlığa diyerek çürüğünü bile alıyor, siz devlet olarak neden almıyorsunuz? Gerekirse çürük olanı yağlık olarak, rekoltesi düşük olanı aradan iyisini seçip alın ama bir şekil alın üreticinin elinde fındık bırakmayın” açıklamasında bulundu.
“TOPYEKÛN MÜCADELE GEREKİR”
Bütün üreticiler şu anda başını ellerinin arasına almış “Ne yapacağız?” diye düşünüyor. Ayrıca kokarca ile mücadeleyi de derhal ve topyekûn başlatın diyen Milletvekili Adıgüzel, şu ifadelere yer verdi: “Kokarcayı aldım bakana götürdüm anlatamadım. 100 kilometre yol yürüdüm dinletemedim.
Gelinen noktada üretici tüccara gittiğinde bir baktı ki Mustafa Adıgüzel haklıymış. Meğer büyük bir afet varmış. Gelecek sene için şimdiden uyarıyorum. Topyekûn mücadele gerekir.
Feromen tuzakları çok iyi çalışıyor. Bu tuzaklardan ücretsiz bir biçimde bütün bölgeye dağıtın. Aynı zamanda kışlaklara gelen kokarcayı imha etmek için kimyasal ilaçları ücretsiz dağıtın. Vatandaşın cebinde bir şey kalmadı o nedenle bu bölgeye kokarca ile mücadele için kaynak ayırın.
Herkesin bu mücadeleye dahil olmasını sağlayın. Bu köylerde kışın İstanbul ya da İzmir gibi büyük kentlerde oturan insanlar var, bunlar kapıyı kapatıp gittiler. O kapalı alanlara da girilip ilaçlama yapılması gerekiyor. Bununla ilgili muhtarlar üzerinden yetkilendirmeler yapın. Mücadelenin topyekûn olması gerekiyor. Bu evlerin ve depoların sahipleri ile önceden irtibata geçilmesi gerekiyor.
Bir binayı ilaçlayıp yandakini ilaçlamayınca geçmiş olsun tekrar oradan oraya yayılıyor.”
“BU BİR DOĞAL AFETTİR”
Gelecek sene için tüm bu mücadelenin şimdiden topyekûn yapılması için Tarım Bakanlığının harekete geçmesinin şart olduğunu kaydeden Adıgüzel, “Ayrıca üreticinin elinde fındık bırakmayın çürük ezik büzük demeden hepsini alın bu bir doğal afettir” diye konuştu.
Ferrero’ya da sert eleştirilerde bulunan Milletvekili Adıgüzel şunları söyledi: “Ferrero seni de unutmadım. Mart ayında devlete taahhütte bulundun. Devletin fiyatının altından fındık almayacağım diye... Şimdi devletle aynı fiyatı yani ₺130'yi açıklıyorsun ama bu sefer de elek oyunu yapıyorsun. 9 olan eleği 11'e çıkarıyorsun. Başka oyunlar peşindesin. Seni unuttuğumu sanma sana da sıra gelecek. Ferrero seni unutmadım, ne halt ettiğini biliyorum, sana da sıra gelecek.”
SORUYORSAK SEBEBİ VAR
Ordu-Giresun havalimanı ile ilgilide açıklamalarda bulunan Milletvekili Adıgüzel’in açıklamalarının satır başları: “Ordu-Giresun havalimanı neden kapatıldı diye sorduk. Tadilat gerekçesiyle kapatılmasına gerek yoktu benzer tadilatlarda, örneğin Trabzon havalimanı kapatılmadı, Ordu Giresun havalimanı da bu şekilde yapılabilirdi dedik. Cevap Trabzon'dan geldi. Trabzon'daki bazı çevrelerden eksik ve yanlış bilgi ile değerlendirmeler ve haberler yapılmış. Biz Trabzon havalimanı kapatılsın demedik. Tam tersine Ordu-Giresun havalimanındaki tadilat işi de kapatılmadan yapılabilirdi dedik.
“50 GÜNDEN DAHA DA AZ BİR SÜREYE DÜŞÜRMEK MÜMKÜN”
Anlamamışsınız bir defa daha anlatayım; Ordu-Giresun havalimanındaki yapılacak olan çalışma pist çalışması değil. Bilmeden konuşmayın. Apron genişletme çalışması yapılıyor. Hatta buranın 90 gün kapatılması planlanmış sonra 50 güne düşürülmüş. O zaman şuna da cevap verin, baştan neden 90 gün düşünüldü? Ve nasıl 50 güne düşürüldü? Veya 50 günden daha da az bir süreye düşürmek mümkün mü? Bence mümkün.
HAVAALANI KAPATILARAK DİĞER HAVALİMANLARINA YOLCU TAŞIMA AMAÇLANIYOR
Biz diyoruz ki Ordu-Giresun havalimanı yolcuları çevredeki diğer havalimanlarına yönlendiriliyor. Bunu zaten sefer sayılarından biliyoruz. Sayılar vermek isterim.
Trabzon’da her 100 bin kişi için 36, Rize’de 15, Ordu-Giresun Havalimanı’nda bu sayı yalnızca 6’da kaldı. Trabzon’da nüfusa göre Ordu’nun 6 kat fazlası sefer var. Ortada bir gerçek var ki konuşuyoruz.
Peki, Trabzon 36 ise Ordu-Giresun neden 6? Bu anlayışın Ordu-Giresun havalimanını kapatarak diğer havalimanlarına yolcu taşıma amaçladığını söylüyoruz.
Biz bunları Ordulu ve Giresunlu hemşirelerimizin, yani bize görev veren insanların talepleri olarak iletiyoruz. Ben bunları dile getirmek zorundayım.
SEFER SAYISININ AZLIĞI BİLET FİYATLARINI ARTIRIYOR
Peki, bunu iktidar partisi milletvekilleri niçin savunmuyor? İktidar partisi milletvekili zaten Trabzonlu. Niye söylesin ki?
Biz sizlerin mikro milliyetçiliğiniz için, havalimanlarınız daha çok sefer sayısı yapsın diye buradan yollara düşmek zorunda mıyız? Ordulu ve Giresunlu yurttaşlar yollarda hem vakit kaybediyor hem de nakit kaybediyor. Sefer sayısı düşünce Ordu-Giresun havalimanındaki bilet fiyatları da artıyor.
Adaletli olunması lazım. Ordu ve Giresun'un diğer milletvekillerinin de bizim yaptığımız gibi bu işe sahip çıkması lazım.”