HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
18 Eylül 2024 Çarşamba Saat: 14:20

KIZILAY’DAN SUDAN’A İYİLİK GEMİSİ

Dünyanın en büyük açlık kriziyle karşı karşıya olan Sudan’a yeni bir İyilik Gemisi Mersin’den uğurlandı. AFAD ile Türk Kızılay iş birliğinde, bağışçılar ve paydaşların desteğiyle hazırlanan İyilik Gemisi’nin taşıdığı
KIZILAY’DAN SUDAN’A İYİLİK GEMİSİ

Dünyanın en büyük açlık kriziyle karşı karşıya olan Sudan’a yeni bir İyilik Gemisi Mersin’den uğurlandı. AFAD ile Türk Kızılay iş birliğinde, bağışçılar ve paydaşların desteğiyle hazırlanan İyilik Gemisi’nin taşıdığı yaklaşık 3 bin tonluk yardım malzemesiyle Sudan’daki ihtiyaç sahiplerine destek olunacak.

 
Gıda güvensizliğinin yaşandığı ve sağlık hizmetlerinin aksadığı Sudan için harekete geçen ve temmuz ayında gönderilen gemiyle yardımlarını bölgeye ulaştıran Türkiye, hazırladığı yaklaşık 3 bin tonluk ikinci yardım gemisini bölgeye gönderdi. AFAD koordinasyonunda, Sağlık Bakanlığı, Türk Kızılay, bağışçılar ile paydaşların desteğiyle hazırlanan ve Sudan’a ulaşacak geminin yükü, Sudan’da yaşanan insani krize yanıt vermek amacıyla gıda, çadır, barınma malzemelerinden oluşuyor. Gemide ayrıca bebek bezi başta olmak üzere hijyen malzemeleri de bulunuyor.

Sudan Halkı Temel İhtiyaçlara Ulaşmada Zorluk Çekiyor
 
Sudan’da süregelen çatışma koşulları nedeniyle gıda, su, hijyen, giyim ürünlerinin yanı sıra barınma malzemeleri ile ilaç ve tıbbi ekipmanlar acil olarak ihtiyaç duyulan malzemelerin başında geliyor. Nüfusun üçte birinden fazlası akut açlıkla karşı bulunurken, milyonlarca insan ise kıtlığın eşiğinde yaşam mücadelesi veriyor. Barınmanın büyük sorun olduğu, sağlık hizmetlerine erişimin her geçen gün zorlaştığı ülkede, yaklaşık 25 milyon kişi acil insani yardıma muhtaç bulunuyor.
 

 

 

Anahtar Kelimeler : KIZILAY’DAN, SUDAN’A, İYİLİK, GEMİSİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız