HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
18 Eylül 2024 Çarşamba Saat: 13:44

“ATATÜRK’ÜN ORDU’YA GELİŞİNİN 100. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, 19 Eylül Gaziler Günü ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ordu’ya gelişinin 100. yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında Gazi Mustafa Kemal Atatürkün Ordu ilini ziyare
“ATATÜRK’ÜN ORDU’YA GELİŞİNİN 100. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, 19 Eylül Gaziler Günü ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ordu’ya gelişinin 100. yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Mesajında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Ordu ilini ziyaretine de vurgu yapan Başkan Güler, “Vatanı için şehit olmayı göze almış kahraman gazilerimiz, ülkemizin medarı iftiharı, vatanseverliğin yaşayan abideleridir” dedi.

Başkan Güler, mesajında şu ifadelere yer verdi:“19 Eylül 1921 tarihinde TBMM tarafından Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e, “Mareşal” rütbesi ve “Gazi” unvanı verilmesinin anısına 19 Eylül tarihi, “Gaziler Günü” olarak kutlanmaktadır.

İstiklalimizi korumak, ülkemizin her köşesinde huzur ve emniyeti sağlamak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan ve vatanını canından aziz bilen bir milletin evlatları olarak, Gaziler Günü’nü idrak etmenin engin duygusu içinde şehit ailelerimizin ve gazilerimizin gururuna ortak oluyor, kederlerini yürekten paylaşıyoruz.

Aziz vatanımızın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğünü uğrunda şehit olmayı göze almış kahraman gazilerimiz, ülkemizin medarı iftiharı, vatanseverliğin yaşayan abideleridir.

Vatanımızın birliğini korumak ve milletimizin esenliğini devam ettirmek için canlarını ortaya koyan kahraman gazilerimizin yaptığı fedakârlıkların her fırsatta hatırlanması ve hatırlatılması hepimizin milli ve insani görevidir.

Onlara hak ettikleri saygı ve hürmeti göstermek, hayatta kalanları hatırlamak ve sorunları ile yakından ilgilenmek aynı zamanda toplum ve devlet olarak en büyük sorumluluğumuzdur.

Aynı zamanda 19 Eylül gününün bizler için ayrı bir önemi daha vardır. Bu anlamlı ve özel günde Gazi Mustafa Kemal Atatürk Ordu ilimizi ziyaret etmiştir. Bundan tam 100 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ziyareti şehrimize onur vermiştir.

Bu onur tam 100 yıldır Ordulu hemşerilerimiz için bir gurur kaynağı olmuş ve olmaya da devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere vatanımız için canlarını hiç düşünmeden feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilik mertebesi ile şereflenmiş gazilerimize de sağlıklı, uzun ömürler diliyorum.”

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız