HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
6 Eylül 2024 Cuma Saat: 14:01

4 BİN 538 ÖĞRETMEN EĞİTİM ALDI

Ordu’da, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Öğretim Programı Seminerleri gerçekleştirildi.   Öğrencilerin zihinsel, sosyal, duygusal, fiziksel ve ahlâkî bakımdan çok yönlü gelişimini desteklemek amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı tara
4 BİN 538 ÖĞRETMEN EĞİTİM ALDI

Ordu’da, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Öğretim Programı Seminerleri gerçekleştirildi.

 

Öğrencilerin zihinsel, sosyal, duygusal, fiziksel ve ahlâkî bakımdan çok yönlü gelişimini desteklemek amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" uygulanmasına ilişkin genelge yayımlandı.  

 

2024-2025 Eğitim Öğretim yılında okul öncesi, ilkokul 1, ortaokul 5, lise hazırlık ve 9'uncu sınıf düzeyinde uygulanacak "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"ne ilişkin yayımlanan genelge doğrultusunda öğretmen eğitimleri, 2-6 Eylül tarihlerindeki mesleki çalışma döneminde İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yapılmaktadır.

 

Eğitimler, eğitici eğitimi belgesi alan öğretmenler tarafından okul öncesi, ilkokul 1, ortaokul 5, ortaöğretim hazırlık ve 9'uncu sınıf düzeyinde öncelikle bu sınıflarda derslere girecek öğretmenlerimize yönelik il ve ilçe millî eğitim müdürlükleri ve okul yönetimleri tarafından üç gün sürecek şekilde teorik ve uygulamalı olarak planlanarak uygulandı. 

 

Ordu genelinde "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Öğretim Programı Seminerleri" kapsamında 13 ilçede, 77 eğitim merkezinde 17 branştan 4 bin 538 öğretmen eğitim aldı.

 

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Öğretim Programı Seminerleri'nde öğretmenleri ziyaret eden İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, "Bakanlığımız tarafından hayata geçirilen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile öğrencilerimiz adalet, merhamet, iyilik, doğruluk, çalışkanlık, faydalı olmak ve güzellik gibi değerler üzerinde yükselen bir medeniyet mirasına sahip olarak Türkiye Yüzyılı'nda kararlı adımlarla geleceğe hazırlanmaktadır.   

 

Öğretim programları, insanın bütün yönleriyle gelişimini esas alır. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Öğretim Programları'nda bilgi, beceri, eğilim ve değerler; yetenek, ilgi, ihtiyaç ve bireysel farklılıklarla güçlendirilerek ele alınmaktadır. Programların teknik açıdan gerektiğinde yenilenen, güncellenen, sadeleşen bir esnekliğe sahip olması ve aynı zamanda millî, manevi ve insani değerlerimiz doğrultusunda hayata geçirilmesi amaçlanmıştır." dedi.

 

Vargeloğlu, ayrıca seminer ziyaretinde öğretmenlerle istişarede bulunarak öğretmenlerin sorularını yanıtladı. Yeni eğitim öğretim yılının sağlıklı, huzurlu ve başarılı geçmesi temennisinde bulundu. 

 

Anahtar Kelimeler : 4, BİN, 538, ÖĞRETMEN, EĞİTİM, ALDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız