HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
5 Eylül 2024 Perşembe Saat: 14:42

“TOPYEKÜN MÜCADELE ŞART”

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, kokarca zararlısının artmasının en büyük sebeplerinden bir tanesinin de “bizde yok” mantığıyla gerekli müdahaleyi yapılmamasından kaynaklandığını belirtti. Akça yaptığı açıklamad
“TOPYEKÜN MÜCADELE ŞART”

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, kokarca zararlısının artmasının en büyük sebeplerinden bir tanesinin de “bizde yok” mantığıyla gerekli müdahaleyi yapılmamasından kaynaklandığını belirtti.

Akça yaptığı açıklamada, kokarca ile topyekün mücadele edilmesi halinde ancak başarılı olunacağını belirterek, önümüzdeki yılların ancak bu şekilde kurtarılabileceğini ifade etti.

“ETKİN MÜCADELE YAPILMALI”

Kokarca ile mücadelenin kışlaklarda çok etkin olarak yapılması gerektiğini vurgulayan Başkan Akça, “Kışlak mücadelesi için ziraat odaları olarak yaptığımız çalışmalar müthiş sonuçlar vermektedir” dedi.

“ZARARIN NERESİNDEN DÖNERSEK KARDIR”

Kokarcanın 300’e yakın meyve ve sebzeye zarar veren, üremesi ve hareket kabiliyeti çok yüksek bir tarım zararlısı olduğunu kaydeden Başkan Akça, şunları söyledi: “Kokarca ilimizde geçen sene zararlarını göstermeye başlamış olup, o günden bu güne bizim bölgemizde yok demeyip muhakkak etkin ve planlı bir mücadele yapılması gerektiğini her defasında en yüksek sesle duyurmaya ve üreticilerimizi uyarmaya çalışmıştık.

Bugün gelinen nokta ise geçen seneden daha çok alana yayılmış ve ürüne büyük zararlar vermiş durumdadır. Bu yayılımın ve bu zararın artmasının en büyük sebebi ise bizde yok mantığıyla gerekli müdahaleyi yapmamamızdır.

Zararın neresinden dönersek kardır deyip bu sene topyekün mücadele etmemiz önümüzdeki seneleri kurtaracak ve yayılmasını en aza indirecektir.”

“BİRLİKTE MÜCADELE EDELİM”

         Koordineli çalışmayla kokarcanın yok edileceğini ifade eden Başkan Akça, daha sonra şunları söyledi: “Bu seneki mücadele kışlaklarda çok etkin olarak yapılmalıdır. Kışlak mücadelesi için ziraat odaları olarak yaptığımız çalışmalar müthiş sonuçlar vermektedir.

Bu mücadeleyi deneyimli kurumlar (Tarım İl ve İlçe müdürlükleri, Yerel yönetimler, Ziraat Odaları) ile birlikte koordineli olarak yaparsak çok daha başarılı sonuçlar alınacağı yaptığımız çalışmalar ile sabittir.

Unutulmamalıdır ki;

Kokarca ile yapılacak ve en iyi sonuç alınacak mücadele ”KIŞLAK” mücadelesidir. Ziraat Odaları olarak bizler her türlü yardıma ve birlikte mücadeleye varız, yeter ki bize inanın…”

Anahtar Kelimeler : “TOPYEKÜN, MÜCADELE, ŞART”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız