HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
4 Eylül 2024 Çarşamba Saat: 15:23

ÇÖLYAK HASTALARININ YÜZÜNÜ GÜLDÜREN UYGULAMA

 Altınordu Belediyesi, çölyak hastalarına içinde glütensiz gıda ürünlerinin yer aldığı destek paketleri dağıtmaya başladı. 
ÇÖLYAK HASTALARININ YÜZÜNÜ GÜLDÜREN UYGULAMA

 Altınordu Belediyesi, çölyak hastalarına içinde glütensiz gıda ürünlerinin yer aldığı destek paketleri dağıtmaya başladı. 

 

Her alanda hayata geçirdiği uygulamalarla yaşama dokunmaya devam eden Altınordu Belediyesi, çölyak hastalarını da unutmadı. Bir çeşit gıda alerjisi olarak bilinen çölyak hastalığı; kronik bir hastalık olması, insanın alışıla gelen yeme-içme kültürünü değiştirmesi ve glütensiz ürünlerle diyet yapma zorunluluğu ile yaşamı oldukça zorlaştırıyor. Bu kapsamda Altınordu Belediyesi, çölyak hastalarının yüzünü güldüren bir uygulamayı hayata geçirdi. Yaşamları boyunca glütensiz gıdayla beslenmek zorunda kalan çölyak hastaları için özel gıda kolileri hazırlanıp dağıtılmaya başlandı. Çölyak hastaları için hazırlanan gıda paketlerinde makarna, arpa şehriye, mısır bulguru, çubuk kraker, helva, lokum, tarhana çorbası, un, puding ve cips olmak üzere 10 ayrı glütensiz gıda malzemesine yer verildi. 

 

GLÜTENSİZ GIDA KOLİLERİ TESLİM EDİLMEYE BAŞLANDI

 

Altınordu Belediyesi’nce temin edilen  glütensiz ürünlerden oluşan gıda paketleri, belediyeye başvuruda bulunan ve başvuru belgelerini tamamlayan vatandaşların evlerine teslim edildi. Gıda kolisini teslim alan çölyak hastası Sevgi Yılmaz, “16 yıldır çölyak hastayım. Altınordu Belediyesi, çölyak hastalarına destek olmak için gıda kolisi dağıtımı yaptığını öğrenince çok sevindik. İlk kez böyle bir desteği Ulaş başkanımızdan gördük. Ben başvuru yapmamıştım ancak raporum olduğu için beni tespit edip böyle bir yardımda bulundular. Bizi hatırladığı için kendisine çok teşekkür ediyorum. Gıda fiyatları da ekonomik koşullar nedeniyle daha da arttı. Ben ayda 2-3 defa gıda almak için Ankara’ya gidiyorum” dedi.

 

“GLÜTENSİZ GIDA TEMİN ETMEK İÇİN BAŞKA İLLERE GİTMEM GEREKİYORDU”

 

Çölyak hastası eşi için gıda kolisini teslim alan Burcu Kuru, “Altınordu Belediye Başkanımız Ulaş Tepe’nin hayata geçirdiği uygulamadan oldukça memnun oldum. Biz glütensiz ürün bulmakta çok zorlanıyorduk. Özellikle çocuklar için birçok gıda daha zor bulunuyor. Glütensiz ürünleri temin etmek için başka illere gitmem gerekiyordu. Bu gıda kolisi bizim için iyi bir şey oldu. Belediye Başkanımız Ulaş Tepe’ye çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

BAŞKAN TEPE: ÇÖLYAKIN FARKINDAYIZ, HER ZAMAN YANLARINDAYIZ

 

Kentte başlatılan uygulamayla ilgili açıklamalarda bulunan Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, “Çölyak hastalığı, yaşam boyu dikkatli bir beslenme düzenini gerektiren, hassas bir sağlık durumudur. Bu hastalıkla mücadele eden vatandaşlarımızın günlük yaşamlarını kolaylaştırmak, ihtiyaç duydukları gıdalara güvenli bir şekilde ulaşmalarını sağlamak bizim en önemli görevlerimizden biridir. Bu nedenle, dağıtımını yaptığımız glütensiz gıda paketleri, bu zorunlu beslenme düzenine uygun olarak özenle seçilmiş ürünlerden oluşmaktadır. Belediye olarak, sağlık alanındaki bu tür projelere her zaman öncelik veriyoruz. Amacımız, tüm vatandaşlarımızın eşit ve sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri için gereken desteği sunmaktır. Glütensiz gıda paketlerimizin, çölyak hastalarımızın günlük yaşamlarına küçük de olsa bir katkı sağlamasını umuyoruz. Bu projenin hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hep birlikte, daha sağlıklı, daha mutlu ve daha dayanışma dolu bir toplum inşa edeceğimize inanıyorum” ifadelerinde bulundu.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız