HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
3 Eylül 2024 Salı Saat: 16:31

“ALLAH VERSİN” SÖZÜ DE KURTARMIYOR!

Ordu’da dilenci sayısında görülen artış vatandaşları tedirgin etmeye başladı. Özellikle Altınordu ilçesinde çocuklarını da sahaya süren dilenciler hemen her yerde karşımıza çıkıyor. Çocuk istismarını da hiçe sayan dilencilerle
“ALLAH VERSİN” SÖZÜ DE KURTARMIYOR!

Ordu’da dilenci sayısında görülen artış vatandaşları tedirgin etmeye başladı. Özellikle Altınordu ilçesinde çocuklarını da sahaya süren dilenciler hemen her yerde karşımıza çıkıyor. Çocuk istismarını da hiçe sayan dilencilerle başa çıkmak için söylenen, “Allah versin” sözü de artık vatandaşı kurtarmıyor.

Mendil, kalem ve birçok ürünle vatandaşları sürekli taciz eden dilenciler, şehrin turistik alanlarını da istila altına aldılar. Turizmin gözde mekanlarından Boztepe’de de kol gezen dilenciler, yerli ve yabancı turistleri de çileden çıkarmaya yetiyorlar.

Gazetemizin defalarca gündeme getirdiği bu sorunun çözümüne ise henüz kavuşmuş değiliz. Köşe yazarlarımızın da sık sık köşelerine taşıdığı bu sorunun çözülmemesine de okuyucularımız bir anlam veremiyor.

Altınordu ilçemizde hastane önlerinde, bankamatik önlerinde, restoranlar, kafeler, işlek cadde ve mahallelerde alış veriş merkezlerinde hemen her yerde ellerini açıp para isteyen bu vatandaşların ortaya koydukları pişkinlikler ise pes dedirtiyor.

Bütün bunların yanı sıra din istismarı üzerinden de dilenenler, “Açım, evde çocuklarım aç, günlerdir ağzıma bir şey koymadım, evimde bir ekmek bile yok” gibi sözlerle merhamet duyguları üzerinden insanları zora sokuyorlar.

Sık sık dilenci tacizine uğrayan vatandaşlar ise, “Allah versin” diyerek kurtulmaya çalışıyorlar. Ara sıra veya nadiren yakayı ele veren dilencilere ise Kabahatler Kanununa Muhalefetten uygulanan cezalar pek de caydırıcı gelmiyor. Yetkililerin bundan sonraki çalışmalarda da nasıl önlem alacakları ise yine merak konusu oldu.

(HABER: MEHMET KESKİN)  

Anahtar Kelimeler : “ALLAH, VERSİN”, SÖZÜ, DE, KURTARMIYOR!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız