HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
3 Eylül 2024 Salı Saat: 16:08

GURURUN ADI TOPÇAM BARAJI

Ordu Topçam Barajı, HES projeleriyle birlikte bu miktar 1 milyar kilovat saati aşarak yüz binlerce hanenin elektrik ihtiyacını karşılıyor. İlk temel
GURURUN ADI TOPÇAM BARAJI

Ordu Topçam Barajı, HES projeleriyle birlikte bu miktar 1 milyar kilovat saati aşarak yüz binlerce hanenin elektrik ihtiyacını karşılıyor.

İlk temeli 1996 yılında dönemin hükümeti tarafından atılan ancak daha sonra fiziki tamamlanma oranı yüzde 3 iken inşaatı durdurulan Ordu Topçam Barajı, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı döneminde enerji üretimine ve su verimliliğine hazır hale getirilmişti.

Başkan Güler, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Topçam Barajı kil çekirdekli kaya dolgu tipinde bir baraj olup gövde hacmi 4.5 milyon metreküptür. Temelden yüksekliği 122 metre olup 133 milyon m³ su biriktirme hacmine sahiptir.

Baraj gölünde biriken su 7,5 km uzunluğundaki enerji tüneli ile hidroelektrik santraline iletilerek burada cebri boru vasıtasıyla üçe ayrılarak toplam 60 megavatlık santral ile yılda ortalama 200 milyon kilovat saatlik bir enerji üretirken bölgesine sağladığı yatırım potansiyeli sayesinde bu havzada inşa edilen HES projeleriyle birlikte bu miktar 1 milyar kilovat saati aşmış ve yüz binlerce hanenin elektrik ihtiyacını karşılayabilmektedir” dedi.

Topçam barajının aynı zamanda olası bir kıtlık durumunda rakım olarak yüksekte olması sayesinde enerji sarf etmeden tüm şehrimize su sağlayacak potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Başkan Güler, Yıllık yağışlarda 2 milyon 900 bin m³ feyezan debisi olan bölgede, Topçam Barajı ile birlikte kontrollü su gelişi sağlanmış ve bu avantaj ile birlikte meydana gelen afet riski niteliğindeki yağmurların oluşturduğu taşkınlar da önlenmiş oldu” ifadelerini kullandı.

“Topçam Barajı yalnızca enerji üretimiyle değil, aynı zamanda çevre dostu havuz balıkçılığıyla da bölge ekonomisine katkıda bulunuyor” paylaşımında bulunan Başkan Güler, şöyle dedi: “Doğayla uyumlu yapısıyla, baraj gölündeki balıkçılık faaliyetleri hem ekonomik hem de çevresel açıdan sürdürülebilir bir örnek teşkil ediyor.

Güçlü ülkemizin, güçlü projelerinin tamamlandığını görmek her Türk vatandaşı gibi şahsımı da çok gururlandırıyor.”

Anahtar Kelimeler : GURURUN, ADI, TOPÇAM, BARAJI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız