HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
3 Eylül 2024 Salı Saat: 12:43

DELHİ VE MUMBAİ’DE TÜRK FINDIĞI RÜZGÂRI

Hindistan’a yönelik fındık ihracatımızın artırılması amacıyla Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenen ve Karadeniz ile İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birlikleri tarafından yürütülmekte olan Turquality Tanıtım Proj
DELHİ VE MUMBAİ’DE TÜRK FINDIĞI RÜZGÂRI

Hindistan’a yönelik fındık ihracatımızın artırılması amacıyla Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenen ve Karadeniz ile İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birlikleri tarafından yürütülmekte olan Turquality Tanıtım Projesine çeşitli etkinlikler ile görkemli bir açılış yapıldı.

 

Dünyanın en büyük kuruyemiş tüketicilerinden biri konumunda yer alan Hindistan’da 4 yıl boyunca sürdürülmesi planlan tanıtım projesinin gerek basın mensupları gerekse ithalatçı firmalara lansmanının yapıldığı resepsiyon, Hindistan Kuruyemiş Konseyi (NDFCI) işbirliğiyle 27 Ağustos 2024 tarihinde Yeni Delhi Büyükelçiliğimizde gerçekleştirildi. Programın diğer ayağı ise Mumbai’deki Anuga Select India Fuarı oldu.

 

Hindistan’ın 10 yıl içinde en büyük fındık tüketicilerinden biri olacağına inanıyoruz.

 

Yeni Delhi’deki resepsiyonun açılış konuşmasında Hindistan pazarının önemini vurgulayan ve Türk fındığının Hindistan'daki bilinirliğini artırmaya yönelik strateji hakkında katılımcılara bilgi veren Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Osman Sabır, “Mucize kuruyemiş olarak adlandırdığımız Türk fındığını, kalite ve lezzeti takdir eden bir pazar olan Hindistan'a sunmaktan heyecan duyuyoruz. Türk fındığı binlerce yıldır tüm dünyada sevilerek tüketiliyor. Olağanüstü lezzeti ve çok yönlülüğü nedeniyle Hintli tüketicilerin fındığımızı benimseyeceklerine inanıyoruz. Geçen yıla kıyasla talepte önemli bir artış olduğunu ve daha fazla insanın Türk fındığını tükettiği ve şekerleme ürünlerine dahil ettiğini görüyoruz. Bu trend Türk fındığı için umut verici ve ülkenin kültürünün de bu büyümeye çok uygun olduğu göz önüne alındığında Hindistan'ın önümüzdeki 10 yıl içinde en büyük fındık tüketicilerden biri olacağına inanıyoruz.” diye konuştu.

 

Türk fındığı, Türkiye ve Hindistan ilişkileri açısından önemli bir işbirliği fırsatı.

 

Söz konusu resepsiyona ev sahipliği yapan T.C. Yeni Delhi Büyükelçisi Sn. Fırat SUNEL yaptığı konuşmada, “Türk fındığının Hindistan pazarında tanıtılması, Türkiye ile Hindistan arasındaki ortaklıkta önemli bir kilometre taşına işaret etmektedir. Fındığımız sadece Türkiye'nin zengin tarımsal mirasının değil, aynı zamanda kalite ve geleneğe olan bağlılığımızın da bir kanıtıdır. Bu girişim, ikili ilişkilerin güçlendiğini vurgulamakta ve gıda sektörlerinde daha fazla işbirliği için heyecan verici fırsatlar sunmaktadır” dedi.

 

Hindistan’da kaliteli kuruyemişlere artan talebin cevabı: Türk Fındığı

 

Konuşmasına işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getiren NDFCI Başkanı Gunjan Jain, “Türk Fındığının Hindistan'da tanıtılması için Türk fındık İhracatçılarıyla ile ortaklık yapmaktan heyecan duyuyoruz. Hindistan’da kaliteli kuruyemişlere artan büyük bir ilgi var ve Türk fındığı bu talebi karşılayabilecek ürünlerin başında geliyor. Zengin besin değeri ve geniş kullanım alanları ile Türk fındığının Hindistan piyasasında önemli bir yere geleceği konusunda bir şüphemiz yok” dedi.

 

Resepsiyonda ayrıca, İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Tahsin TOKGÖZ tarafından katılımcılara Türk fındığı ve fındığın kullanım alanlarına yönelik olarak bir sunuş yapılırken yerel bir beslenme uzmanı da Türk fındığının besin değerleri ile sağlığa yararları hakkında bilgilendirmede bulundu.

 

Hindistan yerel lezzetleri Türk Fındığıyla Buluştu

 

Resepsiyon sırasında katılımcılara Türk fındığı ve çeşitli fındıklı ürünlerin yanı sıra Aloo Tikki ve Pani Puri gibi Hindistan yerel lezzetlerinin Türk fındığıyla buluştuğu versiyonları da ikram edildi ve fındığın Hint mutfağındaki kullanım potansiyeline dikkat çekildi.

 

Ünlü şef tarafından fındıklı ürünlere yönelik canlı gösteri

 

29 Ağustos 2024 tarihinde Mumbai’de gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında ise, Anuga Select India Fuarı’nda ünlü bir Hint şef tarafından fındıklı ürünlerin imalatına yönelik canlı bir gösteri yapılması sağlandı ve akabinde tadım etkinliği düzenlendi. T.C. Mumbai Başkonsolosu Sn. Cüneyt Yavuzcan’ın da iştirak ettiği gösteriler fuar ziyaretçileri tarafından ilgiyle takip edildi.

 

 

 

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler : DELHİ, VE, MUMBAİ’DE, TÜRK, FINDIĞI, RÜZGÂRI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız