HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
2 Eylül 2024 Pazartesi Saat: 13:05

YENİ DESTEK MODELİ HAYATA GEÇTİ

2025-2027 yıllarını kapsayacak şekilde 3 yılda yapılacak bitkisel üretime yönelik desteklemeler ile diğer bazı tarımsal desteklemelere ilişkin karar resmi gazete’de yayımlandı. Açıklanan desteklemeye göre fındıkta dekara verilecek des
YENİ DESTEK MODELİ HAYATA GEÇTİ

2025-2027 yıllarını kapsayacak şekilde 3 yılda yapılacak bitkisel üretime yönelik desteklemeler ile diğer bazı tarımsal desteklemelere ilişkin karar resmi gazete’de yayımlandı. Açıklanan desteklemeye göre fındıkta dekara verilecek destek miktarı 366 TL olarak belirlendi.

Birçok ilki barındıran bitkisel üretimde yeni destekleme modeli ile ülke ihtiyacının yurtiçi üretimle karşılanabilmesi için verim ve kalitenin arttırılması, kayıtların güncel tutulması ile üretim sürecinde yaşanılan maliyet artışları ve fiyat istikrarsızlıkları gibi olumsuz koşullardan üreticilerin korunması hedefleniyor. Aynı zamanda tarımsal destekler ilk defa üretim döneminden önce 3 yıllık olarak açıklanırken, destekler daha sade ve etkin hale getirildi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Bitkisel üretimin desteklenmesi programı ile çiftçilere temel destek, planlı üretim desteği ve üretimi geliştirme destekleri verilecek. Bu kapsamda fındıkta ve fasulyede dekara verilecek destek miktarı 366 TL olarak belirlendi. Planlı üretim desteği kapsamına ise; arpa, aspir, ayçiçeği (yağlık), buğday, kolza (kanola), fasulye (kuru), mercimek, mısır (dane), nohut, pamuk (kütlü), patates, soğan (kuru), soya ve yem bitkileri alındı. Planlama kapsamındaki ürünleri, havzasında üreten çiftçilere temel desteğe ilave destek ödemesi yapılacaktır. Planlı üretim kapsamında üretim yapan üreticilere temel desteğe ilave destek de verilecek” dedi.

Bu desteklemeye göre üreticilerin mazot maliyetinin %100’ü ve gübre maliyetinin %50’si karşılanacak. Üretimi Geliştirme Desteği kapsamında ise; sertifikalı tohum kullanım desteği, sertifikalı/standart fidan kullanım desteği, organik tarım desteği, iyi tarım uygulamaları desteği verilmeye devam edilecek.

Karar Kapsamındaki Diğer Destekler içerisinde olan Çiftlik Muhasebe Veri Ağı (ÇMVA) sistemine katılım primi desteği %50 oranında arttırılarak 1.500 TL’ye, tarımsal yayım ve danışmanlık desteği ise %104 arttırılarak 294.000 TL ye çıkartıldı.

Anahtar Kelimeler : YENİ, DESTEK, MODELİ, HAYAT, GEÇTİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız