HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
2 Eylül 2024 Pazartesi Saat: 12:24

KİRACI-MÜLK SAHİBİ İLETİŞİMİ KEP’LE DİJİTALLEŞİYOR

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kira kontratlarının en geç yıl sonuna kadar e-Devlet Kapısı üzerinden yapılmaya başlanacağını duyurdu. TÜRKKEP, bu uygulamaya ek olarak, kiracılar ve mülk sahiplerinin KEP (Kayıtlı Elektronik
KİRACI-MÜLK SAHİBİ İLETİŞİMİ KEP’LE DİJİTALLEŞİYOR

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kira kontratlarının en geç yıl sonuna kadar e-Devlet Kapısı üzerinden yapılmaya başlanacağını duyurdu. TÜRKKEP, bu uygulamaya ek olarak, kiracılar ve mülk sahiplerinin KEP (Kayıtlı Elektronik Posta) kullanarak tüm resmi iletişimlerini dijital ortamda hızlı, güvenli ve yasal bir şekilde gerçekleştirebileceklerini belirtti.

 Dijital Türkiye ve Bürokrasinin Azaltılması Toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kira kontratlarının en geç yıl sonuna kadar e-Devlet Kapısı uygulaması üzerinden yapılmaya başlanacağını duyurdu. Bu açıklama aynı zamanda “Kiracılar ve mülk sahipleri arasındaki resmi iletişimin dijitalleşmesi” konusunu da bir kez daha gündeme getirmiş oldu. Kiracılar ve mülk sahipleri arasındaki resmi iletişimde kullanılan geleneksel yöntemler; belgelerin kaybolma riski veya iletişim sürecinin aksaması gibi sorunlara yol açabiliyor. Bu durum; özellikle kira sözleşmeleri, ihtar ve ihbar gibi önemli belgelerin karşı tarafa ulaşmamasıyla daha da karmaşık bir hale gelebiliyor. Ayrıca kargo, noter, kâğıt, toner, baskı ve arşiv gibi ihtiyaçlar, resmi evrak iletişimini çok daha zor ve masraflı hale getiriyor.

KEP (Kayıtlı Elektronik Posta) sistemi, tüm bu sorunlar için etkili bir çözüm sunuyor. KEP üzerinden dijital ortamda yapılan yazışmalar, yasal geçerliliğe sahip olarak mahkemelerde delil niteliği taşıyor. KEP ile yapılan bildirimler, tıpkı noter aracılığıyla yapılmış gibi hukuki geçerliliğe sahip oluyor. Bu durum hem olası anlaşmazlıkların önüne geçiyor hem de taraflar arasındaki iletişimin güvenli, hızlı ve yasal bir zeminde gerçekleşmesini sağlıyor. Ayrıca, KEP’le yapılan yazışmalar; kargo, kâğıt, baskı ve noter gibi maliyetleri ortadan kaldırarak, geleneksel yöntemlere göre yüzde 96 oranında tasarruf sağlıyor.

KEP’LE TEBLİĞ EDİLEN BİLDİRİM 24 SAAT İÇİNDE “OKUNDU” SAYILIYOR

KEP iletileri, zaman damgası özelliği sayesinde iletinin gönderilme ve alınma zamanını kesin olarak ispatlayabiliyor. Bu sayede KEP göndericisi gönderimi kendisinin yapmadığını, alıcı ise iletinin kendisine ulaşmadığını iddia edemiyor. Ayrıca, KEP sisteminde iletiler, alıcı tarafından açılmamış olsa dahi 24 saat içinde “okundu” olarak kabul ediliyor. Bu durum, gönderilen iletinin alıcıya ulaştığını ve yasal olarak tebliğ edildiğini garanti ediyor. Böylece kiracılar ve mülk sahipleri arasındaki iletişim süreci daha güvenli ve denetlenebilir hale geliyor.

 

YILDIZ: “KİRACILAR VE MÜLK SAHİPLERİ KEP’İ TERCİH ETMELİ”

Kiracılar ve mülk sahipleri arasındaki iletişimin KEP’le yapılmasının önemine değinen TÜRKKEP Genel Müdürü Olcay Yıldız, “Ülkemizin dijital dönüşüm süreci büyük bir hızla devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz, yaptığı açıklamada kira kontratlarının en geç yıl sonuna kadar e-Devlet üzerinden yapılabileceğini duyurdu. Biz de TÜRKKEP olarak, kira kontratlarında iletişim şeklinin KEP olarak belirlenmesi ve kiracılar ile mülk sahipleri arasındaki tüm iletişimin KEP üzerinden yapılması gerektiğine inanıyoruz. KEP ile bildirim, ihtar ve ihbar gibi tüm resmi yazışmalar güvenli, hızlı ve yasal bir şekilde yapılabiliyor. Üstelik bu yazışmaların tümü, gerektiğinde mahkemelerde delil olarak kullanılabiliyor. KEP kullanımı, taraflara dijitalleşme imkânı sunarken; kâğıt kullanımını sıfırlıyor, noter ve kargo masraflarını önlüyor ve evrakın karşı tarafa ulaşıp ulaşmadığını takip etme zahmetini ortadan kaldırıyor. KEP’in sunduğu bu avantajlarla, kiracı-mülk sahibi iletişimini çok daha verimli, güvenli ve çevre dostu bir hale getirmek mümkün. TÜRKKEP olarak, tüm kiracı ve mülk sahiplerine KEP’i tercih etmelerini ve bu sayede iletişim süreçlerini güvence altına alarak olası anlaşmazlıkları en baştan önlemelerini tavsiye ediyoruz.

Yapılan açıklamada, Türkiye’de 15 yaş üstü nüfusun yüzde 96’sının e-Devlet Kapısı kullanıcısı olduğu da duyuruldu. Bu, Türkiye’de dijital dönüşümün genç nüfusa kadar yayıldığının ciddi bir göstergesi. Dijitalleşmek sadece kurumların değil her yaştan bireylerimizin hayatını kolaylaştırıyor. Biz de TÜRKKEP olarak, kurumlardan özel şirketlere, tüzel kişilerden bireylere kadar tüm ülkemizin dijitalleşmesine yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

YILDIZ: “KEP, SAHTE KİMLİKLE KONUT KİRALAMALARININ ÖNÜNE GEÇİYOR”

Sahte kimlikle kiralamalara karşı KEP kullanımının önemine değinen Olcay Yıldız, “Özellikle son dönemde artan sahte kimlikle konut dolandırıcılığı emlak sektörüne ve konut ihtiyacı olan vatandaşlarımıza ciddi zararlar veriyor. KEP kullanımı ise sahte kimlikle konut kiralamalarının önüne geçiyor. Bu nedenle mülk sahipleri, mülklerinin güvenliği için kiracılardan KEP adresi istemeli. Yalnızca kimliği doğrulanmış kişiler veya kurumlar KEP sahibi olabilir ve sahte kimliklerle KEP alınması mümkün değildir. Vatandaşlarımız uzaktan kimlik doğrulama sistemi (UKDS) ile TÜRKKEP üzerinden online başvuru yaparak, hiçbir fiziki evrakla uğraşmadan aynı gün içinde KEP sahibi olabilir” ifadelerini kullandı. 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız