HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
30 Ağustos 2024 Cuma Saat: 13:35

DOLARLARA ORTAKMISINIZ!

 Marmara Sanayici Ve İşadamları Derneği Başkanı Bahri Odabaş, fındık üreticisinin 80 TL’den fındık satmak zorunda kaldığını belirterek, “Ferrero’nun fındıktan elde ettiği milyarlarca dolara ortak mısınız?” dedi. “Yıllard
DOLARLARA ORTAKMISINIZ!

 Marmara Sanayici Ve İşadamları Derneği Başkanı Bahri Odabaş, fındık üreticisinin 80 TL’den fındık satmak zorunda kaldığını belirterek, “Ferrero’nun fındıktan elde ettiği milyarlarca dolara ortak mısınız?” dedi.

“Yıllardan beri ağzımızda tüy bitti, fındığın her tarafını da olan bir vatandaş, çiftçi, işadamı ve sivil toplum kuruluşu olarak, her fındık sezonunda, Tarım Bakanı ve Cumhurbaşkanına sesleniyorum” diyen Odabaş, “TMO ya verdiğiniz kredinin yarısını, fındığı katma değerli ürünlere dönüştüren yüzlerce firmaya verin, fındık problemi kökünden çözülsün” diye konuştu.

“Neden bunu yapmayıp, Ferrero’yu fındıkta tekel haline getirip, milyonlarca vatandaşı Ferrero’nun kölesi yapıyorsunuz?” açıklamasında bulunan Odabaş, şunları söyledi: “Fındıkçıların taamına yakını gurbette, okullar açılacak, insanların borcu var, fındığı bekletecek yeri yok, Ferrero ve fırsatçılar, köylünün elinden fındığı ucuza kapatıp sonrasında haksız kazanç elde ediyor.

Oysa yüzlerce yerel firmaya, fındığı 130 TL’nin altında almamak kaydı ile kredi verseniz, yüzlerce firma yıllık fındık ihtiyacını karşılamak için köylerde rekabet oluşturacağı için hem fındık değer kazanacak, hem TMO’nun depo kiraları, personel ve güvenlik maaşları vs. devlet büyük zarardan kurtulacak, ayrıca yerel firmalardan vergi, stopaj vs. para kazanacak.

Size Güvenmek istiyorum, Ancak endişemi dile getirmek zorundayım. Ferrero’nun fındıktan elde ettiği milyarlarca dolara ortak mısınız?”

 

Anahtar Kelimeler : DOLARLARA, ORTAKMISINIZ!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız