HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
29 Ağustos 2024 Perşembe Saat: 16:01

BAŞKAN TEPE’DEN MAĞDURİYET GİDEREN HAMLE

Geçtiğimiz haftalarda Altınordu’da etkili olan şiddetli yağışlar sonucu 10 dairenin bulunduğu apartmanın istinat duvarının çökmesine ilişkin hazırlanan rapor tamamlandı. Raporda, istinat duvarını yapan firmalar hatalı bulunup, yeni du
BAŞKAN TEPE’DEN MAĞDURİYET GİDEREN HAMLE

Geçtiğimiz haftalarda Altınordu’da etkili olan şiddetli yağışlar sonucu 10 dairenin bulunduğu apartmanın istinat duvarının çökmesine ilişkin hazırlanan rapor tamamlandı. Raporda, istinat duvarını yapan firmalar hatalı bulunup, yeni duvar yapmaları talep edildi. İlgili firmalar verilen yasal süre içerisinde çalışma başlatmayınca Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, tahliye edilen binada yaşayan vatandaşların mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesi için harekete geçti. 
11-12 Ağustos’ta Ordu’nun birçok ilçesinde etkili olan şiddetli yağışlar, Altınordu’da da hayatı olumsuz etkiledi. Kentin Şahincili Mahallesi'nde şiddetli yağış sebebiyle, 10 dairenin bulunduğu apartmanın istinat duvarı yıkıldı. İhbar üzerine bölgeye Altınordu Belediyesi ile Ordu İl Afet ve Acil Durumlar (AFAD) Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Altınordu Belediyesi, vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak için çevrede geniş çaplı güvenlik önlemi aldı. AFAD’tan gelen uzman ekipler ise bina ve çevresinde inceleme çalışması başlatırken, bina boşaltılıp mühürlendi.
ALTINORDU BELEDİYESİ ÇALIŞMA BAŞLATTI
Duvarın yeniden yapılması ve molozların kaldırılmasına yönelik yapılan incelemeler tamamlandı. İncelemeler sonucunda istinat duvarını yapan firmalar kusurlu bulundu. Bunun üzerine Altınordu Belediyesi, kusurlu firmalarla irtibata geçerek, duvarın yapılmasını istedi. 7 günlük yasal sürenin sonunda firmalar çalışma başlatmazken, Altınordu Belediyesi vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi harekete geçti. Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, tehlike arz eden molozların kaldırılması için bölgede çalışma başlattı. İş makineleriyle kaldırılan toprak ve molozların ardından bina için yeni istinat duvarı yapılacak.
BAŞKAN TEPE: EN KISA SÜREDE YENİ BİR İSTİNAT DUVARI İNŞA EDECEĞİZ
Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, moloz kaldırma çalışmalarını yerinde inceledi. Bina ve çevresindeki diğer binaların durumları ile ilgili de bilgi alan Başkan Tepe, “11-12 Ağustos’ta bölgemiz çok ciddi yağış almıştı. Bu yağışla beraberde kentimiz genelinde toprak kaymaları meydana gelmişti. Şahincili Mahallemizde 599 numaralı sokağımızda bunlardan bir tanesi. Burada yapılan incelemelerde imalatın hatalı olduğu tespit edildi. Ardından bu duvarın tekrar yapılmasını ilgili firmalara dilekçeyle beraber tebliğ ettik. 7 günlük yasal bir süreleri vardı. Bu süre doldu. Binada yaşayan vatandaşlarımızı da AFAD tahliye etti. Altınordu Belediyesi olarak vatandaşlarımızın bir an önce mağduriyetlerinin giderilmesi için biz çalışmalara başladık. Buradaki molozları kaldırarak en kısa sürede buraya yeni bir duvar yapacağız. Çalışmalarımızı tamamladıktan sonra ilgili firmalardan yapılan masrafları yasal yollarla tahsil edeceğiz. Buradaki mağduriyeti en kısa sürede gidermek için çalışıyoruz. Bütün hemşehrilerimize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ekip arkadaşlarımıza da çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Anahtar Kelimeler : BAŞKAN, TEPE’DEN, MAĞDURİYET, GİDEREN, HAMLE

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız