HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
28 Ağustos 2024 Çarşamba Saat: 12:33

“KAMUDA ESNEK ÇALIŞMAYA HAYIR DİYORUZ”

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, “Kamuda yarı zamanlı çalışma ve esnek mesai adı altında iş güvencemiz ve ücretlerimiz elimizden alınmak mı isteniyor? Kamuda esnek çalışmaya hayır diyoruz” dedi. Hazine ve
“KAMUDA ESNEK ÇALIŞMAYA HAYIR DİYORUZ”

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, “Kamuda yarı zamanlı çalışma ve esnek mesai adı altında iş güvencemiz ve ücretlerimiz elimizden alınmak mı isteniyor? Kamuda esnek çalışmaya hayır diyoruz” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “kamuda tasarruf tedbirlerini açıklarken, “kamuda esnek ve uzaktan çalışma modellerini getirmek istiyoruz” açıklamasına tepki gösteren Başkan Zengin, milyonlarca kamu çalışanı ve yakınlarını ilgilendiren bu gelişmenin memurlarının iş güvencesinin ortadan kalkması ve ücret düşüklüğünü meydana getireceğini ifade etti.

Bu düzenlemelerle birlikte, memurların çalışma koşulları ve saatlerinde önemli değişiklikler yapılması planlanıyor diyen Başkan Zengin, burada ki hedefin,  kamu görevlilerinin elinde kalan son iş güvencesini  ücretlerinin gasp edilmesi olduğunu vurguladı.

         Esnek çalışma ile kuralsızlaştırılmış ve tamamen sendikasızlaştırılmış bir modern kölelik sistemi getirilmek istendiğini belirten Zengin, Burada esas hedefin iş güvencesinin ortadan kaldırılması ve  belirli süre ve aralıklarla kamuda  istihdam olanağı sağlanan, kamu çalışanlarının ücret kaybı ve toplu pazarlık hakkını ortadan kaldıran güvencesiz bir istihdam biçiminin kural haline getirilmesi olasılığı çok yüksektir.

Kamuoyunda memurların  Çalışma saatlerinin düşürüleceği algısı  oluşturarak esnek ve güvencesiz işlerin yaygınlaşmasını amaçlayan bir düzenlemeyi  kabul etmemiz mümkün değildir” diye konuştu. 

Uzun suredir memur alımında arap saçına dönmüş olan  657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile 4A 4B 4C 4924 vb adlarla kamuda iş barışı bozulmus  ve aynı işi yapan kamu çalışanlarının farklı ücret almalarının önünün açıldığını kaydeden Zengin,

“Yapılması düşünülen değişiklikler  saha esnek ve kuralsız bir çalışma hayatı amacına dönüktür.

Sendikaların görüşlerini almadan yapılacak  esnek mesai ve yarı zamanlı çalışma modeli günün sonunda büyük ihtimalle memurların  aleyhine sonuçlanacak bir girişim olacaktır” açıklamasında bulundu.

Esnek çalışmanın sakıncaları hakkında görüşlerini de paylaşan Zengin, şunları söyledi: “Düşük ücretli çalışma, Biyolojik Zamana hakim olamama, sosyal yardımlardan yoksun olma, İşler arasında bağımlılığın olduğu durumlarda kriz ortamı,

Esnek çalışma modeli sendikasızlığa sebep olmaktadır. 

Bu modelle  toplu sözleşme düzeni ortadan kaldırılmak istenmektedir. Esnek sistem, çalışanları sosyal güvenceden yoksun bırakmaktadır. Memurların fazla mesai ücreti ve ücretli tüm izinler ortadan kalkacaktır.

         Kamuda yarı zamanlı çalışma ve esnek mesainin gerçekleşmesi halinde sosyal devlet ilkelerinin ortadan kalkacağını da belirten Zengin, şu ifadelere yer verdi: “Sendikasız bir kamu çalışanı kitlesi oluşturulacak, düşük ücret verilerek, çalışanların dayanışması yerine çatışması ortaya çıkacaktır. Esnek çalışma ve yarı zamanlı modelle "sendikasız ve savunmasız kamu görevlileri istihdam edilmek isteniyor.” 

 

Anahtar Kelimeler : “KAMUDA, ESNEK, ÇALIŞMAYA, HAYIR, DİYORUZ”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız