HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
26 Ağustos 2024 Pazartesi Saat: 13:35

UZUNİSA’YA DEV SPOR KOMPLEKSİ

Altınordu Belediyesi, spor ile iç içe yaşayan bir şehir için çalışmalara başladı. Uzunisa Mahallesi’nde spor tesisi yapmak için temelleri atılan ancak 6 yıldır atıl olarak bırakılan alan için Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe d
UZUNİSA’YA DEV SPOR KOMPLEKSİ

Altınordu Belediyesi, spor ile iç içe yaşayan bir şehir için çalışmalara başladı. Uzunisa Mahallesi’nde spor tesisi yapmak için temelleri atılan ancak 6 yıldır atıl olarak bırakılan alan için Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe düğmeye bastı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce ihalesi yapılan 11 dönümlük alana FIFA standartlarına uygun sentetik çim saha olmak üzere futbol sahası inşa edilecek.

 

Altyapıdan üstyapıya, kültürden sanata her bir alanda yaşama dokunan çalışmalarıyla kentin kanayan yaralarına neşter vuran Altınordu Belediyesi, sporda da şehri marka yapmak için harekete geçti. Geçtiğimiz günlerde ‘2025 Avrupa Spor Kenti’ unvanı almak için girişimde bulunan Altınordu Belediyesi, şehrin dört bir yanında her yaştan bireye hitap edecek spor tesisleri inşa etmek için de çalışma başlattı. Bu kapsamda Uzunisa Mahallesi’nde 2018 yılında spor tesisi yapımı için altyapı çalışmaları başlatılan ancak daha sonra bugüne kadar atıl olarak bırakılan yaklaşık 11 dönüm alanda ‘Uzunisa Spor Kompleksi’ kurulması için Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe’nin öncülüğünde ilk adım atıldı.

 

SPOR KOMPLEKSİ İÇİN ALAN İHALE EDİLDİ

 

Spor Kompleksinin kurulacağı alan ağustos ayında Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe başkanlığında gerçekleşen Belediye Meclisi toplantısında alınan karar doğrultusunda Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne tahsis edildi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü de mahallede sentetik çim yüzeyli futbol sahaları için ikmal inşaatı ihalesini gerçekleştirdi. İhale kapsamında FIFA standartlarına uygun sentetik çim saha ile halı saha yapılacak. İhaleyi alan yüklenici firma, önümüzdeki günlerde alanda çalışmalarına başlayacak.

 

BAŞKAN TEPE PROJE SAHASINDA İNCELEMEDE BULUNDU

 

Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, beraberindeki Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, Uzunisa Mahalle Muhtarı Hacı Topkaya ve Uzunisa Bucağı Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Ayhan Bordanacı VE birim amirleriyle projenin uygulanacağı alanda incelemelerde bulundu. Karşılıklı görüş alışverişlerinin olduğu incelemede, kısa sürede inşaatın tamamlanara alanın hizmete sunulması kararlaştırıldı.

 

BAŞKAN TEPE: HEM SPOR YAPILABİLECEK HEM DE KEYİFLİ VAKİT GEÇİRİLECEK

 

Alandaki incelemelerinin arından açıklamalarda bulunan Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, “Yaklaşık 6 yıl önce Altınordu Belediyemize ait olan bu alanda spor tesisi inşa edilmek için altyapı çalışmaları başlatılmıştı. Ancak çalışmaların yüzde 26’sı tamamlandığı sırada, buradaki iş yarım bırakılmış ve alan atıl durumda kalmış. Biz de yeni dönemde yaptığımız protokolle bu alanı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze tahsis ettik. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzde alandaki çalışmaların bir an önce başlaması için ihalesini gerçekleştirdi. Burada hem bir büyük bir sahamız olacak hem de bir küçük halı sahamız olacak. Buradaki çalışmalar tamamlandıktan sonra peyzaj düzenlemeleriyle beraber hemşehrilerimizin rahatlıkla gelip piknik yapabilecekleri, çocukları spor yaparken burada dinlenebilecekleri, güzel vakit geçirebilecekleri bir alan ortaya çıkaracağız. Hem Altınordu Belediyemizin hem de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün birlikte kullanabileceği yepyeni bir tesisi şehrimize ve Uzunisa Mahallemize hep beraber kazandıracak olmanın heyecanını yaşıyoruz” dedi.

 

“DERDİMİZ ATIL ALANLARIMIZI DAHA VERİMLİ KULLANMAK”

 

Tesisin inşa edilmesinin ardından Ordu’da büyük bir eksikliğin giderileceğine dikkat çeken Başkan Tepe, “Altınordu’muzda yaşayan her bireyimiz hem spor olanaklarına hem de farklı alanlardaki spor branşlarına rahatlıkla erişebilsin istiyoruz. Bu konuda bütün kurumlarımızla iş birliği içinde çalışıyoruz. Bizim buradaki temel derdimiz; mevcut atıl olan bütün alanlarımızı daha verimli ve nitelikli kullandırmak. Buradaki çalışmalarımızla birlikte kentimizi bir spor şehri haline dönüştürmek için gayretle çalışacağız. Buradaki tesislerden amatör spor kulüplerimizin yanı sıra tüm vatandaşlarımız faydalanabilecek. Yaz Spor Okullarını burada vatandaşlarımızın imkanına sunacağız. Ayrıca burada yıllar önce düzenlenen köy turnuvaları yeniden aktif hale gelebilecek. Emek veren, katkı sunan herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

MÜDÜR GENÇ: FUTBOL SAHASINA İHTİYAÇ VARDI

 

Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç de Ordu’da gençlere büyük bir tesis kazandırmanın mutluluğu içerisinde olduklarını kaydederek, “Altınordu Belediye Başkanımız Sayın Ulaş Tepe burayı Gençlik ve Spor Bakanlığımıza önerdiğinde biz de mutlu olduk. Çünkü ilimizde amatör spor kulüplerimizin sayısının fazla olması nedeniyle futbol sahasına ihtiyaç vardı. Biz de Valiliğimiz ve Bakanlığımıza projeyi sunarak hızlı bir şekilde işlemleri tamamladık. İhalesini de gerçekleştirdik. Ordu’muza hayırlı olsun. Sayın Başkanımız Ulaş Tepe başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. İnşallah burada güzel bir tesis ortaya çıkacak” şeklinde konuştu.

 

MUHTAR TOPKAYA: MAHALLEMİZ DAHA CIVIL CIVIL OLACAK

 

Uzunisa Mahalle Muhtarı Hacı Topkaya ise, “Altınordu Belediye Başkanımız Sayın Ulaş Tepe ile Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Sayın Mustafa Genç’e çok teşekkür ediyoruz. Hepsinden Allah razı olsun. Sayelerinde mahallemiz spor faaliyetleriyle bulaşabilecek. Mahallemiz daha cıvıl cıvıl olacak. Mahallemizin gençleri kolaylıkla spor tesislerine erişebilecek” ifadelerinde bulundu.

 

DERNEK BAŞKANI BORDANACI: TEKRAR FAAL HALE GELECEK

 

Uzunisa Bucağı Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Ayhan Bordanacı, “Buradaki tesis inşaatı atıl duruma düşmüştü. Buranın geçmişi çok eski. Yaklaşık 50 yıldır burada turnuvalar düzenleniyordu. Altınordu Belediye Başkanımız Sayın Ulaş Tepe’nin de ifade ettiği gibi o turnuvaları yeniden burada faal hale getireceğiz. Başkanımız Sayın Ulaş Tepe’ye çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Anahtar Kelimeler : UZUNİSA’YA, DEV, SPOR, KOMPLEKSİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız