HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
25 Ağustos 2024 Pazar Saat: 14:36

TEMİZLİĞİN LEYLA ABLASI

  Altınordu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde çalışan Leyla Akyol (36), çöp kamyo
TEMİZLİĞİN LEYLA ABLASI

 

Altınordu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde çalışan Leyla Akyol (36), çöp kamyonetinin direksiyonunda park park gezerek, temiz bir çevre için çalışıyor. Halk arasında ‘çöp taksi’ olarak bilinen aracın direksiyonunda Leyla Akyol’u görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor. 

 

Leyla Akyol, toplumun ‘erkek işi’ dediği işleri ustalıkla yapan milyonlarca kadından sadece birisi. İŞKUR üzerinden geçtiğimiz günlerde Altınordu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde çalışmaya başlayan Leyla Akyol, her gün çöp kamyonetiyle direksiyonda park park gezerek çöp topluyor. Beraberindeki 2 kadın temizlik personeliyle birlikte tüm gün mahallelerdeki parkları dolaşarak temizlik yapan Leyla Akyol’u görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

 

“9 YAŞINDAN BU YANA ARABALARA İLGİM VARDI”

 

1 aydır çöp kamyoneti kullanan Leyla Akyol, çocukluktan itibaren arabalara ilgisinin olduğunu belirterek, “Benim 9 yaşından bu yana arabalara hep ilgim vardı. Araba sürmeyi çok istiyordum. Küçüklükten itibaren arabadan hiç inmiyordum. Yaşımı doldurduktan sonra ehliyetimi aldım. Babamın arabası vardı. Sürekli onu kullanıyordum. Daha sonra bu hobimi bir mesleğe dönüştürmek istedim. 3-4 yıl servis şoförlüğü yaptım. Hayatımın hep arabalarla iç içe geçmesini hayal etmiştim. Bu hayali gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum” diye konuştu.

 

“HER GÜN KAMYONETİ KULLANACAĞIM İÇİN HEYECANLANIYORUM”

 

Akyol, “Bir süre önce Altınordu Belediyesi’nin İŞKUR üzerinden şoför alımı yapacağı ilanını gördüm. Hemen bu ilana başvurdum. Gerekli olan işlemler tamamlandıktan sonra beni şoför olarak aldılar. Minipak olan ve halk arasında ‘Çöp Taksi’ olarak nitelendirilen kamyonette şoför olarak görevlendirildim. İşe alınınca çok mutlu oldum. Hayalimi bu işte sürdürebileceğim. Her gün kamyoneti kullanacağım için çok heyecanlanıyorum. Ayrı bir duyguyla işe gidiyorum. Yanımda benim gibi 2 kadın arkadaşımız var. Onlar parkların temizliğini yapıyor. Ben de kamyonetle onların topladıkları çöpleri alıyorum. Kadınların çalışmasını herkes çok beğeniyor” şeklinde konuştu.

 

“BENİ DİREKSİYON BAŞINDA GÖRENLER ÇOK ŞAŞIRIYORLAR”

 

Kadın çöp kamyoneti şoförü görenlerin kendisine şaşkın gözlerle baktıklarını kaydeden Akyol, “İlk başlarda aracı sürerken zorlanmıştım. Ancak şimdi alıştım. Severek ve isteyerek yapıyorum. O yüzden hiç zorluk çekmiyorum. Beni direksiyon başında görenler çok şaşırıyorlar. Seyir halindeyken bazen kadınlar durduruyorlar ve aracı nasıl sürdüğümü soruyorlar. Ben de onlara sürebilenler için iyi bir iş olduğunu söylüyorum. Onlar bana aracı sürdüğüm için, ben de ilham vermek için onlara destek oluyorum. Kadınlar için imkansız diye bir şey yoktur. Ben kadınların her konuda başarılı olacağına inanıyorum. Kadın istihdamına destek verip, bu iş imkanını bize sunan Ulaş başkanımıza çok teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

 

DİĞER KADIN İŞÇİLERE DE ÖRNEK OLDU

 

Leyla Akyol ile birlikte çalışan Meral Aksoy, “Leyla ablayı ilk gördüğümde çok şaşırmıştım. Aracı kullanacağını hiç düşünmemiştim. Çok güzel bir şey. Kadınların başaramayacağı bir şeyin olmadığını herkese gösteriyor. Biz kadınların elinden her iş gelir. Leyla abla aslında bize de bir öz güven kazandırdı. Ben de kullanabileceğimi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 

Nuray Çakır ise, kadınların erkek işi olarak gözüken işleri yapmasının güzel bir şey olduğunu ifade ederek, “Erkekler yapabiliyorsa kadınlar da o işi yapabilir. Kadınlar isterse her işi başarabilir” dedi.

 

Anahtar Kelimeler : TEMİZLİĞİN, LEYLA, ABLASI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız