HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
23 Ağustos 2024 Cuma Saat: 15:30

ERASMUS+ 2024 1. ÇAĞRI DÖNEMİ SONUÇLARI AÇIKLANDI

Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen Erasmus+ Programı çerçevesinde Ordu’ya Mesleki Eğitim alanında 230.395 Avro ve Okul Eğitimi Alanında 143.747 Avro olmak üzere toplam 374.142 Avro bütçe İl Millî Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edi
ERASMUS+ 2024 1. ÇAĞRI DÖNEMİ SONUÇLARI AÇIKLANDI

Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen Erasmus+ Programı çerçevesinde

Ordu’ya Mesleki Eğitim alanında 230.395 Avro ve Okul Eğitimi Alanında 143.747 Avro olmak üzere toplam 374.142 Avro bütçe İl Millî Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edildi.

         İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Erasmus+ Programının Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen bir eğitim, öğretim, gençlik ve spor programı olduğunu belirterek, “2014 yılında başlatılan bu program, Avrupa'daki ve diğer ülkelerdeki gençlerimiz, öğrenci ve öğretmenlerimiz, gönüllüler ve diğer bireylerin uluslararası deneyimler kazanmalarını sağlamayı amaçlar. Program, öğrenim hareketliliği, stajlar, gönüllü hizmetler ve ortaklık projeleri gibi çeşitli faaliyetleri destekler” dedi.

         Bu kapsamda 20 Şubat, 2024 tarihinde başvuruları sona eren Ka 1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği projelerinin sonuçları 16 Ağustos, 2024'de açıklandığını belirten Vargeloğlu, “Buna göre, Müdürlüğümüzce farklı kurumlarımızdan oluşan konsorsiyumlarla 3 yıldır sürdürülen Mesleki Eğitim Akreditasyonu ve Okul Eğitimi Akreditasyonu çalışmaları için yeni dönem bütçeleri tahsis edilmiş ve kurumlarımızdan da hibe almaya hak kazananlar tespit edilmiştir.

         Mesleki Eğitim alanında 230.395 Avro ve Okul Eğitimi Alanında 143.747 Avro olmak üzere toplam 374.142 Avro bütçe kurumumuza tahsis edilmiştir. Tahsis edilen bütçeler ile 2025 yılı içerisinde Okul Eğitimi alanında 20 okuldan ve Mesleki Eğitim Alanında 18 kurumdan personel ve öğrencilerin yurt dışı öğrenme hareketliliklerinde yer alması planlanmaktadır” diye konuştu.

         İl Müdürlüğünce sağlanan teknik destek ve izleme çalışmalarının da katkısıyla Okul Eğitimi Alanında 2, Yetişkin Eğitimi alanında 2 kurumumuzun proje teklifleri kabul edilmiştir.  4 farklı kurumumuzun hak kazandığı hibe miktarı toplam 76.834 Avro olduğunu kaydeden Vargeloğlu, Ordu’ya tahsis edilen toplam bütçe kurumlarla birlikte 450.976 Avro olduğunu ifade etti.

 

Anahtar Kelimeler : ERASMUS+, 2024, 1., ÇAĞRI, DÖNEMİ, SONUÇLARI, AÇIKLANDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız