HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
21 Ağustos 2024 Çarşamba Saat: 16:03

CHP, FINDIK FİYATINDA ISRARINI SÜRDÜRÜYOR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında, CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun ve İl Başkanı Bülent Akpınar, fındık fiyatları başta olmak üzere gündeme dair değerlendirmelerde bulundular. Toplant
CHP, FINDIK FİYATINDA ISRARINI SÜRDÜRÜYOR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında, CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun ve İl Başkanı Bülent Akpınar, fındık fiyatları başta olmak üzere gündeme dair değerlendirmelerde bulundular.

Toplantıda ilk konuşmayı yapan İl Başkanı Bülent Akpınar, fındık üreticisinin bu yıl da zor durumda olduğunu belirterek, düşük fiyatların üreticiyi ve esnafı zora soktuğunu ifade etti.

"160 TL'NİN ALTINDA OLMAMALIYDI!"

Akpınar; "Fındık üreticisi bu yıl da perişan hale düşürülmüştür. Sadece fındık üreticisi değil, düşük fındık fiyatlarının esnaf üzerinde de ağır şartlar oluşturacağını görüyoruz. İktidara yıllardır sesleniyoruz ama bizi duymuyorlar, duymazdan geliyorlar.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler ve il başkanları bu sorunları görmezden gelmemeli. Bu millete hesap verin ya da saraya uyarı verin! Fındığın fiyatı 160 TL’nin altında olmamalıdır. Bu kadar kötü yönetimle vatandaşı yalnız bıraktınız.

Kasap, manav ve birçok tarım üreticisi tüketiciyle beraber perişan halde. Fındığın para etmemesi, üreticiyi zora soktuğu gibi esnafa da ağır şartlar getiriyor. İşçilik maliyetleri ortada, maliyetleri karşılayamazken iyice zarara girdik.

BAYRAKTAR’I İSTİFAYA DAVET ETTİ

Fiskobirlik Başkanı, çıkıyorsunuz 10 Temmuz'da üretici şımartılmamalı diyorsunuz. İstifanızı bekliyoruz. Lütfü Bayraktar, arsızca fiyata teşekkür ediyorsun, yazıklar olsun sana! Bu üreticinin yanında durun" dedi. 

CHP Milletvekili Seyit Torun, "Biz iktidarı uyardık ama yine kulak tıkadı" diyerek şu sözlere yer verdi; 

"Hani derler ya, Perşembenin gelişi Çarşambadan belliydi. Aylardır geleceğimiz bu süreci anlatmaya çalıştık, iktidarı uyarmaya çalıştık ama maalesef bu iktidar uyarılara kulak tıkadı. Üreticiyi kendi kaderiyle baş başa bıraktılar.”

"FİSKOBİRLİK, FİYASKOBİRLİK OLMUŞ"

"Fiskobirlik gerçekten fiyaskobirlik olmuş" diyen Torun, “Fiskobirlik, geçmişte üreticiyi koruyan bir birlikti, şu an tüccarı koruyor. 115 TL fiyat açıklıyorsunuz ama sahte bir evrakla 137 TL'ye alıyoruz diyorsunuz. Bu insanlarımızla alay etmeyin! Lütfü Bayraktar, vatandaşa kulak asmazsa eleştirilerin dozunu artıracağız ve ona yönelik tavrımız değişecek” şeklinde konuştu.

"KIRSALDA SU SORUNU SIKINTI"

Kırsal mahallelerde su konusunun sıkıntılı olduğunu dile getiren CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, "Su konusunda Büyükşehir sınıfta kaldı. Her yıl yaşanan bir sorun, ama tedbir alınmalıydı. Vatandaşlarımız bizi arıyor, iktidarı uyarıyorum: Vatandaşın sorunlarını görmezden gelmeyin! Fındıkla, kokarcayla, havaalanıyla ilgili bu duyarsızlığınızın cezasını yurttaşlarımız en kısa sürede verecektir" diye konuştu. 

"MÜTEAHHİTİ SAVUNUYORSUNUZ" 

Son olarak Başkan Akpınar ile Milletvekili Seyit Torun, Ordu- Giresun Havalimanının Eylül ayında kapatılmasının doğru olmadığını. Planlama yapılırsa 25 günde bu işin çözüleceğini ancak iktidarın müteahhiti savunduğunu dile getirdi.

Eylül ayında okulların açıldığını, bakım onarımının memurun işinin gücünün olduğu zamana denk geldiğini dile getiren CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun bu konunun takipçisi olacaklarını belirtti.  

 

Anahtar Kelimeler : CHP, FINDIK, FİYATINDA, ISRARINI, SÜRDÜRÜYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız