HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
21 Ağustos 2024 Çarşamba Saat: 15:38

ZENGİN: ADİL BİR VERGİ SİSTEMi ŞARTTIR

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, kamu görevlileri üzerindeki vergi yükünün hafifletilmesi gerektiğini belirtti. Başkan Zengin, yaptığı açıklamada; “Vergilerimizin yüzde 15 ile sabitlenmesini istiyoruz. Vergide
ZENGİN: ADİL BİR VERGİ SİSTEMi ŞARTTIR

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, kamu görevlileri üzerindeki vergi yükünün hafifletilmesi gerektiğini belirtti.

Başkan Zengin, yaptığı açıklamada; “Vergilerimizin yüzde 15 ile sabitlenmesini istiyoruz. Vergide adalet ilkesi gereği, az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınsın" dedi.

Zengin, açıklamasının devamında ise; “Ülkemizdeki vergi sistemi adaletsizlik üstüne kurulmuş.  Dolaylı vergiler yoluyla, zaten vergilendirilmiş kazançtan bir kere daha vergi alınmaktadır. Gelir vergisinde de çalışanlar kısa sürede %15’lik limiti aşmakta ve %20-%27’lik dilime geçmektedir. 

Hal böyle olunca ödedikleri vergi yükseldiği için, yıl ortasında çalışanların geliri düşmekte ve büyük bir mağduriyet ortaya çıkmaktadır. Zaten hedef enflasyonun bile altında zam alan memurlar, bir darbe de vergilerden yemektedir. Bu nedenle çalışanlarımız üzerindeki vergi yükünün hafifletilmesi zorunlu hale gelmiştir.

Dolaylı vergilerle birlikte, kazandığımız her 100 liranın en az 25 lirasını vergiye veriyoruz. Gelir vergisi dilimi arttıkça bu oran %40’a kadar çıkıyor. Allah aşkına, bu ülkede çalışanlardan başka, gelirinin %40’ını vergi olarak veren bir kesim bulabilir misiniz?

Böyle bir vergi sistemiyle gelirde adalet sağlanabilir mi? Yıl içinde alınan bütün maaş zamları zaten vergi dilimi artışıyla elimize geçmeden, yeniden hazineye gidiyor” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler : ZENGİN:, ADİL, BİR, VERGİ, SİSTEMi, ŞARTTIR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız