HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
21 Ağustos 2024 Çarşamba Saat: 09:50

ÖZTÜRK: ÇALIŞANLARIN TALEPLERİ HAYATA GEÇMELİ

Türk Büro Sen Ordu Şube Başkanı Yılmaz Öztürk, kamu çalışanlarının Ek Ödemelerle ilgili temel talepleri katsayıların yükseltilmesi, çalışanın emeği üzerinden yapılan cezalandırmaların ve kesintilerin sonlandırılması ile adalet
ÖZTÜRK: ÇALIŞANLARIN TALEPLERİ HAYATA GEÇMELİ

Türk Büro Sen Ordu Şube Başkanı Yılmaz Öztürk, kamu çalışanlarının Ek Ödemelerle ilgili temel talepleri katsayıların yükseltilmesi, çalışanın emeği üzerinden yapılan cezalandırmaların ve kesintilerin sonlandırılması ile adaletli bir şekilde çalışanın hakkının verilmesi gerektiğini savundu.

Başkan Öztürk, yaptığı açıklamada; “Türk Büro Sen olarak taban, teşvik ve destek ödemelerinin arttırılması, sistemin adil bir hale getirilmesi adına tüm platformlarda girişimlerimiz sürmekte olup, çalışanlarla ilgili her mağduriyette mahkemelere taşınmıştır. 

Ek Ödeme Yönetmeliği ile ilgili yüksek yargının verdiği kararlarda bu mesellerde haklılığımızı ortaya koymaktadır. Fakat son yönetmelik değişikliği de dahil olmak üzere ek ödemelerde beklentilerin dikkate alan düzenlemeler yerine sistemi mevcut haliyle götürme çabası çalışanları hayal kırıklığına uğratmıştır” dedi. 

Öztürk, açıklamasının devamında ise; “Yeni dönemde önceliğin çalışanlar olduğu vurgulanırken, yönetmelik değişikliğinin bu amaca hizmet etmediği açıktır. Çalışanın hakkının geri plana itilmemesi için acil çözüm bulunmalıdır. 

Sistemdeki aksaklıklar herkesin malumudur. Yeniden mahkeme kararları ve iptaller beklemeye lüzum yoktur. Sorunların ötelenerek çözüldüğünü de henüz tarih yazmamıştır. 

Sosyal taraflarla görüşülerek taban ve teşvik ödemelerin arttırılması, katsayıların yükseltilmesi, çalışanın emeği üzerinden cezalandırmaların sonlandırılmasından başlanmak üzere sağlık çalışanlarının haklarını teslimi ve mağduriyetlerine çözüm bulunması için harekete geçilmelidir.

İktidar kamu çalışanlarının emeğinin karşılığını vermek adına çalışmalara başlamalı ve bu konuda temel talepleri içeren düzenlemeleri hayata geçireceğini ilan etmelidir.

Tebrik, alkış ve sözlerden sonra artık sıranın çalışanın beklentisini karşılamaya geldiğini bir kez daha ısrarla vurguluyor bu yönde çalışmaların başlatılmasını talep ediyor, kamu çalışanlarının duymaktan ziyade artık ekonomilerine yapılacak katkıları görmek isteğini ifade ediyoruz” diye konuştu.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız