HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
20 Ağustos 2024 Salı Saat: 10:53

ORKENT’TEN OTOGAR AÇIKLAMASI

Ordu’nun Gölköy ilçesinde ki yeni Otogar İnşaatında meydana gelen kısmi saçak bölgesinde yaşanan, iskele kayması neticesinde oluşan çökme üzerine ORKENT’ten kamuoyunu aydınlatma adına yazılı açıklama geldi. Firma tarafından yap
ORKENT’TEN OTOGAR AÇIKLAMASI

Ordu’nun Gölköy ilçesinde ki yeni Otogar İnşaatında meydana gelen kısmi saçak bölgesinde yaşanan, iskele kayması neticesinde oluşan çökme üzerine ORKENT’ten kamuoyunu aydınlatma adına yazılı açıklama geldi.

Firma tarafından yapılan açıklamada; “Orkent İnşaat A.Ş olarak şeffaf ve güvenilir firma sorumluluklarını yerine getirmeye devam ediyoruz.

16.08.2024 tarihinde teknik personeller denetiminde yapılan beton dökümü sonrasında Gölköy Otogar İnşaatımızdaki kısmi saçak bölgesinde yaşanan, iskele kayması neticesinde oluşan çökme ile ilgili, olayın cereyan ettiği anda OBB ve Orkent teknik personeli hemen müdahalede bulunmuş gerekli incelemeleri yapmıştır.

Bahse konu inşaat alanı ile; Yapılan araştırma ve soruşturma neticesinde; 1-Bahse konu inşaat ile ilgili zemin etütleri yapılmış, yapılan zemin etüd raporuna göre binanın mevcut yönetmeliğe uygun olarak statik projeleri yapılmıştır. Yönetmeliğe uygun olarak yapılmış projeler ve teknik şartnameye göre yapım ihalesi gerçekleştirilmiştir.

2- İnşaatın her kademesi OBB ve Orkent AŞ’nin teknik personelleri ve şantiye şefi tarafından kontrol edilmiştir.

3-Saçak kısmında kurulumu yapılan belirli sayıda teleskopik iskelenin oturduğu zeminde, anlık kayma neticesinde sadece saçak bölgesinde kısmi bir çökme meydana gelmiştir.

4-Bahse konu otogar binası 8 mt yüksekliğinde ve 1200 m2 tabliye alanına sahip olup, sadece betonu dökülmeyen ana taşıyıcı dışında 120 M2 lik saçak bölgesinde iskele ve kalıp hasarı olmuştur.

5- Çökme, yalnızca saçak bölgesinde meydana gelmiş olup, binanın ana taşıyıcı sisteminde ve döşemede bir deformasyon meydana getirmediği tespit edilmiştir.

6- İlgili bölgede meydana gelen hasarla ilgili gerekli önlemler alınmış olup, temizlik çalışmalarına başlanmıştır.

7- Kalıp temizliğine başlanmış olup, tekrar iskele kurulup, gerekli önlem ve tedbirler alındıktan sonra hasar gören saçak bölgesinde kalıp ve demir imalatı sonrasında beton dökümü yapılacaktır.

8- Binanın ana taşıyıcı ve döşeme betonunda deformasyon olmadığından yapım tekniğine uygun bir şekilde de sulama işlemi ve diğer işlere devam edilecektir.

9- OBB ve Orkent bünyesinde görevli tüm teknik arkadaşlarımız işin ehli ve gerekli tecrübeye sahip olup gece gündüz demeden de ekip anlayışı ile hizmet etmektedirler. Görev ve sorumluluklarının bilinci ile de hemen gerekli çalışmalara başlamışlardır.

Gölköy Otogar inşaatımızdaki incelemelerimiz neticesinde taşeron firmaya gerekli ikazlar ve tebliğler yapılmış, tutanaklar tutulmuş olup sahadaki çalışmalara hızlıca başlanmış, iş sağlığı ve iş güvenliği prensipleri ile inşaat imalatımız devam etmektir. Kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz” denildi.

 

Anahtar Kelimeler : ORKENT’TEN, OTOGAR, AÇIKLAMASI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız