HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
19 Ağustos 2024 Pazartesi Saat: 12:58

ZENGİN: BEDELİ MEMUR VE EMEKLİYE ÖDETMEYİN!

Türk Sağlık Sen Ordu Şubesi Başkanı Fatih Galender Zengin, hayat pahalılığına dikkat çekerek yaşanan sıkıntıların bedelini memur ve emeklilerin ödememesi gerektiğine dikkat çekti. Başkan Zengin, yaptığı açıklamada; “Çarşıda
ZENGİN: BEDELİ MEMUR VE EMEKLİYE ÖDETMEYİN!

Türk Sağlık Sen Ordu Şubesi Başkanı Fatih Galender Zengin, hayat pahalılığına dikkat çekerek yaşanan sıkıntıların bedelini memur ve emeklilerin ödememesi gerektiğine dikkat çekti.

Başkan Zengin, yaptığı açıklamada; “Çarşıda pazarda insanlarımızın zorunlu olarak tükettiği ürünler adeta el yakmaktadır. Kiralar, memur maaşlarından fazladır. Kamu çalışanları yüksek kiralar nedeniyle büyükşehirlerden ve tatil yörelerinden adeta kaçmaktadır.

Maaşların reel olarak yükselmesi ve alım gücünün iyileştirilmesi için refah payı verilmesi gerektiğini ısrarla dile getiriyoruz. Ülkemizde yaşanan bir takım ekonomik sıkıntılar olduğunun farkındayız ancak bu sıkıntıların sebebinin memur ve emekliler olmadığını da biliyoruz.

Ekonomideki kötü gidişin bedelinin memur ve emeklilere ödetilmesini kabul etmiyoruz. Kira yardımı, eş ve çocuk parası, ısınma ve ulaşım yardımı ile yemek ücreti gibi taleplerimizin mutlak surette değerlendirilmesi gerekmektedir” dedi.

Talep ve beklentileri de ortaya koyan Başkan Zengin; “Biz Türk Sağlık-Sen olarak gerçek enflasyon rakamlarının dikkate alındığı kabul edilebilir bir oransal artış, alım gücünün yükseltilmesi için maaşlara refah payı eklenmesi, Memurlara da bayram ikramiyesi verilmesi, Kira yardımı başta olmak üzere memurların ihtiyacına yönelik yeni sosyal yardım kalemlerinin oluşturulması ve mevcut yardımların artırılması, 1. Dereceye gelen tüm kamu görevlilerinin ek göstergelerinin 3600 olarak belirlenmesi, Gelir vergisi oranlarının çalışanlar için %15’e sabitlemesi, Bütün güvencesiz sözleşmeli personele dayalı istihdamın kaldırılması, Yardımcı Hizmetlilerin Genel İdare Hizmetleri Sınıfına alınması.

Ne olursa olsun kamu çalışanlarına ve emeklilerimize gerçekleşen enflasyonun üzerine refah payı verilmesi sonucunda ulaşılacak tatminkâr bir maaş zammı, hayatın gerçekleriyle örtüşen tek yaklaşım olacaktır.

Bütün bu unsurların yanında hizmet kollarına ilişkin olarak diğer hususların da sorunları kalıcı bir çözüme kavuşturacak biçimde ele alınması zorunludur. Şu günlerde memur ve emeklilerimiz, ekonomik gerçekler karşısında ezilen kesim olmaktan kurtarılmalıdır. Yetkilileri gerçeğe çağırıyoruz; insaflı olmaya davet ediyoruz. Bu mağduriyete bir son verin diyoruz.

Kamu çalışanlarımız ve emeklilerimiz gerçekten de son derece mütevazı ve ayakları yere basan taleplerde bulunuyoruz. Çalışanlarımızın gösterdiği bu iyi niyet ve fedakârlık, maalesef kamu işveren tarafında aynı şekilde karşılık bulmasını talep ediyoruz.

Memur ve emeklilerin asgari ücretin altında kalan maaşlarının acilen düzeltilmesini; maaşların tahmin raporlarına bakılarak değil marketteki etiketlere bakılarak belirlenmelidir. Kamu işveren tarafını insaflı, hakkaniyetli ve gerçekçi olmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler : ZENGİN:, BEDELİ, MEMUR, VE, EMEKLİYE, ÖDETMEYİN!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız