HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
18 Ağustos 2024 Pazar Saat: 13:21

KIZILAY ORMAN YANGINLARI BÖLGESİNDE

Türk Kızılay, orman yangınlarıyla mücadele eden İzmir, Manisa, Muğla, Aydın, Bolu, Karabük ve Uşak illerinde, müdahale ekipleri ve yangından etkilenen vatandaşlara yönelik beslenme desteğini sürdürüyor.
KIZILAY ORMAN YANGINLARI BÖLGESİNDE

Türk Kızılay, orman yangınlarıyla mücadele eden İzmir, Manisa, Muğla, Aydın, Bolu, Karabük ve Uşak illerinde, müdahale ekipleri ve yangından etkilenen vatandaşlara yönelik beslenme desteğini sürdürüyor. Yangının ilk anından itibaren harekete geçen Türk Kızılay, sahada 10 bini aşkın sıcak yemek, 12 bini aşkın ikramlık ve kumanya ile 60 binden fazla su ve içecek desteği sağladı.
         Başta İzmir, Bolu ve Aydın olmak üzere Türkiye’nin farklı illerinde başlayan orman yangınları devam ediyor. İzmir’in Karşıyaka ilçesi ile Manisa’nın Gördes, Aydın’ın Bozdoğan, Bolu’nun Göynük ve Karabük’ün Ovacık ilçelerinde çıkan ve rüzgarın etkisiyle büyüyen orman yangınları nedeniyle yangın söndürme çalışmaları iki gündür devam ediyor. 
         Yangının ilk anından itibaren afet bölgelerindeki Afet Müdahale Merkezleri ve şubelerinden bölgeye gönderilen personel ve gönüllüleri ile harekete geçen Kızılay, ikram araçları, mobil mutfaklar, öncü araçlar, haberleşme ve müdahale araçlarıyla yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor. Sahadaki 60 personeli, 81 gönüllüsü ve 24 aracıyla müdahale ekiplerini ve yangından etkilenen vatandaşları yalnız bakmayan Kızılay, çorba, kumanya, ikram malzemesi, soğuk-sıcak içecek ve su dağıtımını sürdürüyor. 
 10 BİNİ AŞKIN SICAK YEMEK, 60 BİNİ AŞKIN SU VE İÇECEK DESTEĞİ 
         Yangınların devam ettiği illerde 10 binden fazla sıcak yemek, 12 bini aşkın ikramlık ve kumanya, 23 binden fazla su ve 40 bine yakın içecek dağıtımı yapan Kızılay, orman yangınlarıyla ilgili teyakkuz halinde olmayı sürdürüyor.

Anahtar Kelimeler : KIZILAY, ORMAN, YANGINLARI, BÖLGESİNDE

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız