HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
18 Ağustos 2024 Pazar Saat: 13:03

GIDA DENETİMLERİ SÜRÜYOR

Ordu Tarım ve Orman İl/İlçe Müdürlüklerince son bir hafta içinde yapılan resmi kontrollerde mevzuata aykırı bir şekilde satışa arz edilen; köy tereyağı adıyla pazarlarda satışa sunulan 160 kg tereyağ görünümlü ürüne, 130 Kg sucu
GIDA DENETİMLERİ SÜRÜYOR

Ordu Tarım ve Orman İl/İlçe Müdürlüklerince son bir hafta içinde yapılan resmi kontrollerde mevzuata aykırı bir şekilde satışa arz edilen; köy tereyağı adıyla pazarlarda satışa sunulan 160 kg tereyağ görünümlü ürüne, 130 Kg sucuk benzeri ürüne ve 90 kg karkas kırmızı ete el konuldu.

         Konu hakkında açıklamalarda bulunan İl Müdürü Kemal Yılmaz; “İlimizde gıda güvenilirliğinin sağlanması, tüketici sağlığının ve menfaatlerinin korunması ile sektörde haksız rekabetin engellenmesi, gıdalarda taklit ve tağşişin önlenmesi amacıyla gıda üretim, işleme, dağıtım, toplu tüketim ve satışının tüm aşamalarında resmi kontrol faaliyetleri hassasiyetle yürütülmektedir" dedi.

         “İl/İlçe Müdürlüklerimizce son bir hafta içinde yapılan resmi kontrollerde mevzuata aykırı bir şekilde satışa arz edilen; köy tereyağı adıyla pazarlarda satışa sunulan 160 kg tereyağ görünümlü ürüne, 130 Kg sucuk benzeri ürüne ve 90 kg karkas kırmızı ete el konulmuştur" diyen İl Müdürü Yılmaz, “Ürünler, ilgili kişi ve işletmelerle ilgili yasal süreç devam etmektedir. Gıda etiketleri, satın aldığımız ve tükettiğimiz gıdaların “kimlik kartları" dır. Gıdanın ambalajında veya ambalajına yapıştırılmış etiketinde yer alan bilgiler gıdanın kimliğini oluşturur. Bu bilgilerin doğruluğundan gıdayı üreten, pazarlayan veya kendi ticari adıyla piyasaya arz eden gıda işletmecileri sorumludur. Tüketicilerimizin de etiketsiz ve uygun olmayan şartlarda satışa sunulan gıdaları satın almamalarını ve bu tür uygunsuzluklarla karşılaştıklarında ; "174 Alo Gıda Hattı"nı aramalarını veya 0 501 174 0 174 WhatsApp gıda ihbar hattı üzerinden paylaşmalarını bekliyoruz" diye konuştu.

 

Anahtar Kelimeler : GIDA, DENETİMLERİ, SÜRÜYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız