HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
16 Ağustos 2024 Cuma Saat: 11:46

VATANDAŞLARA E-UYGULAMA KOLAYLIĞI

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, şehirlerin düzeni ve gelişimi için önemli görevler üstlenirken, vatandaşlar da çeşitli işlemlerini bu kurum aracılığıyla gerçekleştiriyor.          İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, şehirle
VATANDAŞLARA E-UYGULAMA KOLAYLIĞI

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, şehirlerin düzeni ve gelişimi için önemli görevler üstlenirken, vatandaşlar da çeşitli işlemlerini bu kurum aracılığıyla gerçekleştiriyor.
         İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, şehirlerin düzeni ve gelişimi için önemli görevler üstlenirken, vatandaşlar da çeşitli işlemlerini bu kurum aracılığıyla gerçekleştiriyor.
          Konuyla ilgili bilgi veren Fatsa Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Sevinç Karabayrak, vatandaşların, yeni yapı projeleri için gerekli olan yapı izinleri ve ruhsat başvurularını İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'ne yaptığını belirterek, “Bu işlemler, inşaat öncesinde gerekli tüm izinlerin alınmasını sağlar ve projelerin mevcut imar planlarına uygunluğunu kontrol eder. İmar planlarına uygunluk açısından yapılacak projelerin onaylanması da Müdürlüğümüzün görevleri arasındadır.

          Vatandaşlarımız, mevcut imar planları doğrultusunda hazırlanan projeler için onay başvurusu yapabilir ve plan değişiklikleri talep edebilirler. Emlak alım-satımı sırasında sıkça ihtiyaç duyulan imar durumu belgesi, arazinin mevcut imar durumu hakkında bilgi sunar. Bu belge, mülk sahiplerine ve alıcılara, taşınmazın hangi imar koşullarına tabi olduğunu gösterir.” dedi.

“ŞEHİR PLANLAMA VE ARAZİ KULLANIM RAPORLARI”
        
 Müdürlüğün şehir planlama çalışmalarına katkıda bulunmak isteyen vatandaşlar için arazi kullanım raporları hazırlayarak mevcut şehir yapısını analiz ettiğini ve geliştirilmesi gereken alanlar hakkında bilgi sağladığını ifade eden Karabayrak, “İnşaat ve yapılaşma sürecinde, imar kurallarına uyulup uyulmadığını denetleyen müdürlüğümüz, vatandaşlarımızın şikayet ve ihbarlarını da değerlendirerek gerekli kontrolleri sağlar. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, şehirlerin düzenli ve planlı bir şekilde gelişmesi için vatandaşların taleplerini titizlikle değerlendirirken, aynı zamanda şehir yaşamının kalitesini artırmayı amaçlamaktadır.

          Vatandaşlarımız bu işlemlerle ilgili başvurularını online sistem üzerinden veya doğrudan müdürlük bürolarına yapabilirler ayrıca belediyemizde hizmete sunduğumuz E-PLAN uygulaması ile vatandaşlarımızın belediyemize gelmeden taşınmazları ile ilgili bilgi alabileceği taşınmazının son plan durumunu görebileceği uygulama sistemi de belediyemizde hayata geçmiş olup vatandaşların hızlı bilgi alma hizmetini öncelik yapmışızdır.

          Yine ayrıca hızla gelişmekte olan Fatsa’mızda ihtiyaç duyulan kamu alanlarını tespit etme ve kamu hizmetlerini öncelikle ilçemize gelmesini sağlayabilmek adına kamu alanları (okul, hastane v.b.) oluşturulması yine müdürlüğümüz işleyişleri arasında yer almaktadır. Müdürlüğümüzün sunduğu hizmetler ve rehberlik, vatandaşlarımızın şehir planlaması ve yapılaşma süreçlerinde sorunsuz bir deneyim yaşamalarını sağlar” dedi.

 

 

 

Anahtar Kelimeler : VATANDAŞLARA, E-PLAN, UYGULAMA, KOLAYLIĞI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız