HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
14 Ağustos 2024 Çarşamba Saat: 10:47

TSS, AYNİYAT SAYMANLARI İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Türk Sağlık Sen (TSS) Ordu Şubesi Başkanı Fatih Galender Zengin, Ayniyat Saymanlarının özel hizmet tazminatları için başvuru yaptıklarını belirtti. Başkan Zengin, yaptığı açıklamada; “Sendikamız tarafından Çalışma ve Sosyal G
TSS, AYNİYAT SAYMANLARI İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Türk Sağlık Sen (TSS) Ordu Şubesi Başkanı Fatih Galender Zengin, Ayniyat Saymanlarının özel hizmet tazminatları için başvuru yaptıklarını belirtti.

Başkan Zengin, yaptığı açıklamada; “Sendikamız tarafından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bir başvuru yapılarak ayniyat saymanlarını özel hizmet tazminatları ile ilgili farklı uygulamaların sonlandırılması ve tereddütlerin giderilmesi istedi.

Başvuruda temmuz ayında Resmi Gazete’de yayımlanan düzenleme ile Ayniyat Saymanlarının %135 olan tazminat oranlarına 20 puan ilave edilerek %155 olması kararlaştırıldığı belirtildi” dedi.

Zengin, açıklamasının devamında ise; “Başvuruda ilgili hükmün uygulanmasında iller bazında farklı uygulamalara gidilmiş, konuyla ilgili ihtilaf ortaya çıktığı belirtilerek “ Bazı illerde ilgili madde hükmündeki “…7 nci ve daha alt grupları…” ifadesinin Cetvelin “(A) Üst Yönetim ve Genel İdare Hizmetleri” bölümünün bir bütün olarak dikkate alınıp “7. Grup, 8.Grup, 9. Grup, 10. Grup vd…” olarak değerlendirilmesi gerekirken, “7. Grup, 6. Grup … 1. Grup” şeklinde yorumlanarak Ayniyat Saymanlarının tazminat oranlarına ilave edilen 20 puandan yararlandırılmadıkları, cihetiyle kanunun lafzından yola çıkılarak iller bazında yapılan yorumlarda uygulama birliğine varılamamıştır” denildi.

Tereddütlerin ortadan kaldırılarak yaşanan mağduriyetlerin sonlandırılması istendi” diye konuştu.

 

Anahtar Kelimeler : TSS, AYNİYAT, SAYMANLARI, İÇİN, HAREKETE, GEÇTİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız