HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
11 Ağustos 2024 Pazar Saat: 13:41

METİP’TE ÇOCUKLARA EĞİTİM

Ordu’da Mevsimlik Tarım İşçilerinin çocuklarına yönelik eğitimler başladı. Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürü Onur Bekyürek, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Tuncay Topal ile birlikte Saraycık Mahallesinde yer alan Metip alanını ziyar
METİP’TE ÇOCUKLARA EĞİTİM

Ordu’da Mevsimlik Tarım İşçilerinin çocuklarına yönelik eğitimler başladı. Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürü Onur Bekyürek, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Tuncay Topal ile birlikte Saraycık Mahallesinde yer alan Metip alanını ziyaret etti.

Metip alanında Halk Eğitim Merkezince yürütülen eğitim faaliyetlerini inceleyen Müdür Bekyürek, kurslara katılan öğrencilerle sohbet edip öğrencilerin görüş ve önerilerini dinledi. Öğrencilerle gerçekleştirdiği sohbetin ardından Metip alanında görevli öğretmenlerle toplantı yaptı. Toplantıda bugüne kadar yapılan çalışmalar ve önümüzdeki süreçte yapılacak çalışmalar hakkında değerlendirme yapıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Onur Bekyürek, Metip alanında yaptığı incelemeler sonrasında yaptığı açıklamada; "Saraycık Mahallesi'nde oluşturulan çadır kent örnek gösterilen bir bölge haline dönüştürülmüş durumda, burada çocuklar için her türlü kolaylık sağlanmaktadır.

Ordu'ya gelen mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarının bahçeye gitmemeleri, çadır kentte daha kıymetli vakit geçirmeleri için kurslar açmaktayız. Bu sene farklı yaş kategorilerine göre 16 kurs açtık ve kurslarda ise 16 öğretmen görevlendirdik.

Kurslardan 250 öğrencimiz faydalanmaktadır. Kurslara çocuklar oldukça ilgili, çocukların hepsi burada verilen eğitimden son derece mutlular. İstekli şekilde derslere katılıyorlar. Kimi kitap okuyor, kimisi farklı etkinliklerde bulunuyor.

Bizler de çocuklarımızın bu kazanım eksiklerini Halk Eğitimi Merkezi aracılığıyla gidermeye çalışıyoruz. Bu noktada başarılı olduğumuza inanıyorum. Özellikle okuduğunu anlama ve anlatmak noktasında öğrencilerin güzel beceriler kazandığını görüyoruz. Bunları görmek bizleri son derece mutlu ediyor. Amaç çocuklarımızın burada vakitlerini daha kaliteli şekilde geçirmelerini sağlamaktır.

Eksiklerini tamamlasınlar, yeni bilgiler öğrensinler. Hem bedensel hem de zihinsel gelişimlerine katkıda bulunmak bizler için gerçekten gurur verici. Bizlere ve çocuklara bu imkânı sağlayan Milli Eğitim Bakanlığımıza ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

 

Anahtar Kelimeler : METİP’TE, ÇOCUKLARA, EĞİTİM

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız